« Ekosfera
objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana
VEGESAJAM

Ne propustite VegeSajam u subotu

Sve je spremno za 12. VegeSajam! 3. 6., 8 do 21 h: zagrebački Europski trg u znaku veganske hrane i ekološke osviještenosti

Bit će - ukusno ;)
Bit će - ukusno ;) (Arhiva)
Više o

VegeSajam

Sve je spremno za VegeSajam, događaj omiljen ljubiteljima ukusne biljne hrane i dobrog društva, koji na neprofitnoj osnovi već 12. godinu organiziraju Prijatelji životinja. 30-ak izlagača i restorana nudit će prolaznicima u subotu 3. lipnja 2023., od 8 do 21 sat na Europskome trgu, vegansku hranu i kozmetiku koja nije testirana na životinjama, a sve to uz zabavan i edukativan program. Događaj se odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. 

Uz prigodne promocije, popuste i degustacije, posjetitelji će se moći uvjeriti koliko je veganska hrana fina, dostupna i namijenjena svima. Također, moći će saznati zašto izborom biljnih proizvoda ne profitiraju samo oni, već i okoliš i životinje. Naime, odabir veganskih jela značajno utječe na smanjenje negativnog utjecaja čovjeka na okoliš, na smanjenje gladi u svijetu te očuvanje voda i drugih resursa.

„Građani će moći sjesti za stolove pod suncobranima, odmoriti se te se osvježiti i uživati u hladnoj kombuči, sočnim smoothijima, kavi s biljnim mlijekom, biljnim sladoledima i street-food jelima poput biljnih burgera, humusa s prilozima, falafela, variva, zasitnih salata i slastica bez životinjskog mlijeka i jaja", navode Prijatelji životinja.

Svi zainteresirani moći će dobiti informacije o veganskom pokretu, razne informativne materijale i recepte te se educirati o tome kako mogu jednostavnim angažmanom pomoći životinjama. Potpisivat će se i peticija da se u Europi počne ulagati u spasonosnu tehnologiju proizvodnje mesa bez životinja, koja se može podržati i na https://endtheslaughterage.eu/hr/.

Ove godine na VegeSajmu prvi put predstavit će se Utočište sunčani bregec, mala veganska farma smještena blizu Varaždina na kojoj su svoj zauvijek dom pronašli koza Kate, jarac Spock, svinja Iggy, puran Ernest, patak Gretić, kokoš Stefan i mnogi drugi. Od proizvoda, na VegeSajmu nudit će veganski med. Svi će se moći „ponoviti" za majice sa suosjećajnim porukama o pravima životinja iz internetske trgovine Prijatelja životinja i napuniti svoje platnene torbe veganskom kozmetikom, slatkim i slanim namazima, zdravim grickalicama, biljnim sirevima, kobasicama, proizvodima od konoplje, veganskim proteinima i raznim drugim namirnicama, od kojih su mnoge okrunjene V-oznakom.

Prijatelji životinja pozivaju sve koji imaju viziju o zdravijem, čišćem i suosjećajnijem planetu  da im se pridruže na ovoj jedinstvenoj manifestaciji. VegeSajam slavi održivost i zalaže se za nužnu ekološku osviještenost i osobni aktivizam promjenom svakodnevnih navika u korist svih stanovnika našega planeta. Ujedno je najava ZeGeVege festivala koji će se održati 1. i 2. rujna 2023., također na zagrebačkom Europskom trgu.

Više o 12. VegeSajmu i najave izlagača mogu se pratiti na Facebook-eventu i na www.prijatelji-zivotinja.hr.

IZLAGAČI KOJI ĆE SE PREDSTAVITI NA 12. VEGESAJMU:

SPAR, Tvornica Zdrave Hrane, Meggle Hrvatska, Podravka, OAZA joyful kitchen, Falafel etc., SANA Delikatese, Vegefino, Melli Aromatica, Encian, Alpro, Annapurna, OPG Kalić Zvonimir, OPG Knežević - Češnjak.bio, OPG Pocedulić, Ekipa Kombucha, Trinitario Fab (3fab.hr) , OPG Hukavec Martina, SMID, Vivo Life (Zdrava hrana), Pink pig, Thai Thai street food, Utočište sunčani bregec, Prijatelji životinja, Nutmaz, Piterija Zvrk. 

02.06.2023. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh