« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
PRIPAZITE

Navike koje nas čine starijim

Uz mnogobrojne obaveze koje imamo, teško se posvetiti svome zdravlju i pronaći vremena za sebe, ali mnogobrojna istraživanja pokazuju da će nam loše navike smanjiti životni vijek

Pazite što radite!
Pazite što radite! (DeviantArt)
Više o

loše navike

,

starost

Navike koje imamo odgovorne su za naše zdravlje i izgled, a nemali broj njih utječe na to da izgledamo starije i umornije nego što bismo trebali.

Duga putovanja na posao i povratak kući - istraživanja su pokazala da duga putovanja na posao i povratak kući imaju loš utjecaj na krvni tlak.

Ne družite se - samoća je potrebna svakom čovjeku s vremena na vrijeme, ali ipak smo društvena bića pa nije dobro svakodnevno biti u samoći. Kako je objavljeno u časopisu Perspectives on Psychological Science, samoća može negativno utjecati na kvalitetu života. Proučavajući 70 studija na tu temu, znanstvenici su došli do zaključka da usamljenost može smanjiti životni vijek za 26 posto.

Spavate li dovoljno? - ako često kasno odlazite na spavanje, udebljat ćete se čak i ako ste inače zdravi te nemate problema s tjelesnom težinom, pokazuje najnovije istraživanje čiji su rezultati objavljeni u časopisu Sleep

Više sjedite nego što stojite - ova loša navika za mnoge je teško promjenjiva jer su neki poslovi takvi da zahtijevaju puno sjedenja, ali zato se treba što više kretati u slobodno vrijeme. Na to će vas možda natjerati i istraživanje objavljeno u Annals of Internal Medicine, a znanstvenici su objavili kako dugosatno sjedenje potiče razvoj raznih bolesti, od problema sa srcem do dijabetesa tipa 2.

16.09.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh