« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PROSLAVA NASLOVA

Navijači Universidada uništili 150 autobusa tijekom "slavlja"

"Sretni smo zbog još jednog uspjeha čileanskog nogometa, no navijači su pretjerali u divljanju. Uništavali su svoj grad, što je glupo, ali i žalosno," kazala je guvernerka

Fotografija vijesti
Više o

Čile

,

Santiago

,

Universidad Chile

Nakon što je njihov klub osvojio Copa Sudamericanu navijači Universidada iz Čilea pretjerali su sa slavljem na ulicama Santiaga, zbog čega je morala intervenirati i policija, koja je pritom privela 217 navijača, javlja Hina

Navijači su u burnom slavlju uništili 150 autobusa javnog gradskog prijevoza i pritom ozlijedili 18 vozača, te četiri policajca. Policija je izgrede zaustavila tek nakon uporabe vodenih topova i suzavca.

"Sretni smo zbog još jednog uspjeha čileanskog nogometa, no navijači su pretjerali u divljanju. Uništavali su svoj grad, što je glupo, ali i žalosno," kazala je guvernerka Cecilia Pérez.

Universidad Chilea je do prvog naslova stigao nakon što je u uzvratnom dvoboju finala pobijedio ekvadorski LDU Quito 3:0, te tako potvrdio trijumf od 1:0 ostvaren u prvoj utakmici igranoj u Quitu. Golove za čileanski sastav zabili su Eduardo Vargas (2, 86) i Gustavo Lorenzetti (79).

Vargas je sa ukupno 11 golova osvojio nagradu za najboljeg strijelca natjecanja. Obje momčadi su utakmicu zaključile s igračem manje. Prvo je u 68. minuti isključen gostujući igrač Jorge Guagur, a četiri minute prije kraja susreta pocrvenio je i branič Universidada Matias Rodriguez.

16.12.2011. 12:01:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh