« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BORBE U ADŽDABIJI

NATO snažno napada Gadafija kako bi zaštitio civile

Zrakoplovi NATO-a napali su snage lojalne Moameru Gadafiju kod libijskog grada Adždabije, izjavili su pobunjenici

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Libija

,

Moamer Gadafi

,

civili

,

napadi

NATO-ove snage potvrdile su da su uništile 25 oklopnih vozila Gadafijevih snaga, prenijela je agencija ANSA. "Stanje u Adždabiji, a posebice u Misrati, posebno je teško za one Libijce koje režim brutalno bombardira", rekao je u piropćenju kanadski genaral Charles Bouchard, zapovjednik operacije Ujedinjeni zaštitnik. "Kako bi pomogli i zaštitili te civile nastavljamo snažno napadati Gadafijeve snage. Danas je uništeno 11 oklopnih vozila a drugih 14 je ranije tijekom jutra uništeno kod Misrate", rekao je Bouchard.

Bouchard je rekao i da se NATO ne ograničava samo na napade na teško oružje Gadafijevih snaga nego bombardira i skladišta streljiva i pravce opskrbe tih snaga.

Izvjestitelj agencije Reuters je na zapadnom prilazu Adždabiji, koju Gadafijeve snage napadaju cijeli dan, vidio pougljenjena tijela pored šest vozila na dva položaja međusobno udaljena 300 metara. Pobunjenici u blizini mjesta napada su rekli da su vozila napadnuta u dva udara zrakoplova NATO-a.

Libijski pobunjenici su u nedjelju izjavili i da su dan ranije kod Adždabije zarobili 16 plaćenika iz Alžira te da su u borbama kod tog grada ubili trojicu plaćenika, izvijestila je agencija AFP.

10.04.2011. 17:51:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh