« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Natječaji za zakup Gradske kavane i ugostiteljskog prostora u Poglavarstvu nisu uspjeli

Nitko nije ispunio uvjete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Gradsko poglavarstvo

,

natječaj

,

Opus 2 d.o.o.

,

Gradska kavana

Natječaji za davanje u zakup Gradske kavane na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i ugostiteljskog prostora u zgradi zagrebačkog Gradskog poglavarstva nisu uspjeli, izvijestila je danas na konferenciji za novinare pomoćnica pročelnice u Uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Jasna Drnić Vranić.

Dodala je da na taj zaključak natjecatelji imaju pravo podnijeti prigovor Gradskom poglavarstvu u roku od osam dana od dana primitka zaključka, a nakon toga Povjerenstvo može predložiti raspisivanje novog natječaja.

Hemingway bar d.o.o. iz Opatije, Šimušić d.o.o. iz Zagreba, Autozubak d.o.o. iz Velike Gorice, Borislav Živanović iz Zagreba i Opus 2 d.o.o. iz Zagreba, koji su se natjecali za zakup Gradske kavane, nisu ispunili propisane uvjete natječaja, pa natječaj nije uspio, rekla je Drnić Vranić.

Javni natječaj objavljen je 30. srpnja ove godine, površina Gradske kavane je 1.019,83 četvorna metra, oglašena je ugostiteljska djelatnost s početnim iznosom mjesečne zakupnine od 30.000 kuna.

Drnić Vranić je rekla kako je utvrđeno da natjecatelji Hemingway bar d.o.o., Šimušić d.o.o., Autozubak d.o.o. i Opus 2 d.o.o. nisu dokazali da su najmanje pet godina obavljali ugostiteljsku djelatnost (vrste kavana), a natjecatelj Borislav Živanović nije uplatio iznos na ime uloženih sredstava. Također nije priložio dokaze da je najmanje pet godina obavljao ugostiteljsku djelatnost (kavana) te cjenik kave, čaja i bezalkoholnih pića, obrtnicu i broj računa s naznakom poslovne banke radi povrata jamčevine.

Na upit novinara odgovorila je da Opus 2 d.o.o. sada i dalje ostaje u prostoru Gradske kavane te da duguje Gradu oko 8700 kuna za komunalnu naknadu za mjesec kada je objavljen natječaj. Također je rekla da je sudski postupak u tijeku neovisno od natječaja.

Na upit novinara da, ako se do 1. listopada ne nađe novi zakupac Gradske kavane, Grad Zagreb mora Opusu dati oko 300.000 kuna, odgovorila je da postoji i ta mogućnost, ali i da se nagodba aneksira i da se rok produži na vrijeme od 15 do 30 dana.

Natječaj za zakup ugostiteljskog prostora u zgradi Gradskog poglavarstva također je objavljen 30. srpnja ove godine. Prostor je površine 122,79 četvornih metara, a oglašena je ugostiteljska djelatnost poluotvorenog tipa, s početnim iznosom mjesečne zakupnine od 5981,17 kuna.

Drnić Vranić novinarima je rekla da su za zakup ugostiteljskog prostora u zgradi Gradskog poglavarstva pristigle tri ponude - Ivice Torta iz Čazme, Šimušić d.o.o. iz Zagreba i Mija-magnolia d.o.o. iz Zagreba te da je jedino natjecatelj Mija-magnolia d.o.o. ispunio uvjete natječaja. Natjecatelji Ivica Torta i Šimušić d.o.o. nisu ispunili uvjete natječaja te zbog toga u natječaju nisu mogli sudjelovati. Budući da je u natječaju sudjelovao samo jedan natjecatelj, a Odlukom o zakupu poslovnog prostora propisano je da je natječaj uspio ako sudjeluju najmanje tri natjecatelja, natječaj za zakup ugostiteljskog prostora u zgradi Gradskog poglavarstva nije uspio, rekla je Drnić Vranić. (HINA)

29.08.2008. 18:57:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh