« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
EU FONDOVI

Natječaj za razvoj OPG-ova u slabije razvijenim područjima

Potpore do 60.000 kuna i do 100% prihvatljivih troškova - ulaganja u cilju modernizacije/unapređenja procesa rada i poslovanja i/ili povećanja proizvodnog kapaciteta

Evo lovice...
Evo lovice... (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

OPG

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je otvoreni javni poziv u okviru  „Programa za financiranje projekta lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na  područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina na područjima lokalne samouprave" za 2019. godinu u vrijednosti od 7.500.000,00 kuna.

Ovaj natječaj namijenjen je isključivo OPG-ovima, na područjima lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2011. godine, a u cilju povećanja prihoda, ostajanja na gospodarstvu te smanjenja nezaposlenosti kao i socio-ekonomskog osnaživanja nacionalnih manjina.

Prihvatljivi prijavitelji

OPG mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednika u trenutku objave natječaja, imati podmirene financijske obaveze prema državnom proračunu Republike Hrvatske, ekonomsku veličinu (SO) od 500 do 4.999 EUR te sjedište u jednoj od prve četiri skupine jedinica lokalne samouprave prema vrijednosti indeksa razvijenosti (vidi popis niže).

Prijavitelji koji su ostvarili potpore iz Natječaja za financiranje projekata u 2018.g.  prema programu za financiranje projekta lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na  područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina na područjima lokalne samouprave nisu prihvatljivi prijavitelji kao ni oni koji su ostvarili potporu u natječaju 6.3.1."Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva" ili LAG natječaju sukladno tipu 6.3.1.

Visina i intenzitet potpore

Najviša visina potpore koja se može dodijeliti je 60.000,00 kunauz intenzitet potpore do 100%.

Vrijeme provedbe projekta

Vrijeme provedbe iznosi šest mjeseci od dana sklapanja Ugovora, a dvije godine u  slučaju nabave poljoprivrednog zemljišta, kupnju mehanizacije, strojeva i opreme

Prihvatljivi troškovi

a)Kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala

b)Kupnja, građenje jednostavnih objekata i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih  objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanje poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I Ugovora o funkcioniranju EU

c)Podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih  višegodišnjih nasada

d)Kupnja gospodarskih vozila, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme (novih i rabljenih)

e)Kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta (osim državnog poljoprivrednog zemljišta)

f)Uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje

g)Građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju  vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda

h)Stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade

i)Operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva (dohodak, plaće, doprinosi zaposlenih, knjigovodstvene usluge, izrada projektne dokumentacije)

Troškovi su prihvatljivi ako su nastali nakon 1.1.2019.  Aktivnosti/troškovi pod e), h) i i) ne mogu se navesti kao jedine aktivnosti/troškovi u Prijavnom obrascu.

Prijave traju do 26. rujna 2019. godine stoga požurite jer vremena ima malo.

Više o kreditima i zajmovima možete pronaći ovdje

11.09.2019. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh