« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
indeks 3

Nastavlja se suđenje profesorima s Ekonomskog fakulteta

Među optuženim profesorima je i Deša Mlikotin-Tomić, bivša predsjednica saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

(Goran Mehkek/CROPIX )
Više o

USKOK

,

Ekonomski fakultet

,

akcija indeks

,

Deša Mlikotin Tomić

,

Županijski sud u Zagrebu

Nakon ljetne stanke na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje u slučaju Indeks 3, u kojem se devetero profesora Ekonomskog fakulteta te još 14 osoba tereti za kupoprodaju ispita.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zorana Luburića danas je ispitivalo svjedoke, dok bi se sutra u sudnici trebale početi preslušavati snimke nastale tajnim praćenjem i prisluškivanjem optuženika.

Osim profesora, među kojima je i bivša predsjednica saborskoga Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin-Tomić, na optuženičkoj klupi su i vanjski suradnik, asistent i voditeljica referade na Ekonomskom fakultetu te trojica posrednika i osmero studenata.

Ranije ispitani svjedoci ispričali su, među ostalim, da su za ispite plaćali od nekoliko stotina do dvije tisuće eura.

Zbog korupcije na zagrebačkom Sveučilištu, otkrivene u akciji Indeks, do sada su na zatvorske kazne osuđena četiri posrednika te devet profesora Prometnog fakulteta. Studentima koji su plaćali za upise ili ispite dosuđene su uvjetne kazne, kao i profesorima i posrednicima koji su priznali korupciju.

Na jesen se mogu očekivati i nova suđenja, jer je USKOK krajem lipnja podnio još tri istražna zahtjeva kojima se za korupciju na Prometnom fakultetu terete još 33 osobe.

Izvor: Hina

27.08.2009. 15:14:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh