« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Nastavlja se južina uz obilne kiše

Novi tjedan će biti sve samo ne primjeren dobu godine - meteorolozi prognoziraju relativno toplo, osobito u početku i vjetrovito, ponegdje i kišovito vrijeme

Nastavlja se čudno vrijeme...
Nastavlja se čudno vrijeme... (Arhiva)
Više o

kiša

,

prognoza vremena

Prognoza vremena za sljedećih nekoliko dana nije baš sjajna - nastavlja se neuobičajeno toplo vrijeme kao posljedica južine. Početkom tjedna i dalje vjetrovito i kišovito, u gorju i u unutrašnjsti Dalmacije uz mjestimice obilnu oborinu. Srijeda će donijeti kratak predah od kiše, a i vjetar će se smiriti, no već od četvrtka ponovno raste vjerojatnost kiše.

Na Jadranu također do utorka vrlo vjetrovito, u ponedjeljak i uz orkansko jugo i južni vjetar, a mjestimice obilnijih pljuskova bit će i u ponedjeljak i u utorak, ali uglavnom u Dalmaciji. Srijeda donosi prolazno smirivanje i uglavnom suho vrijeme, a zatim uz južinu i u nastavku će tjedna vjerojatno biti promjenljivo.

Osim uobičajenim upozorenja na opasne vremenske pojave i na svojim stranicama, a i na stranicama europskog MeteoAlarm sustava - sljedećih dana zbog ponegdje obilne kiše i olujnog vjetra na Jadranu i područjima uz njega - stručnjaci DHMZ-a objavili su i posebno priopćenje.

Zbog često obilnije kiše sljedećih dana listopad će biti kišovitiji od prosječnog ne samo u Pazinu i Dubrovniku, gdje je to zbog kiše iz prvog tjedna, nego i još kojegdje na Jadranu i područjima uz njega, a porast temperature dodatno će povećati njegovu dosadašnju iznadprosječnu toplinu pa će ovaj listopad u većini mjesta biti među najtoplijima u povijesti mjerenja, ponegdje možda čak i rekordan. Valja se nadati da se isto neće dogoditi i s oborinom.

28.10.2018. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh