« Znanost
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
HMMM

NASA sprema izvanrednu presicu s ludim vijestima?

NASA voli organizirati "izvanredne" presice tajnovitog sadržaja, za koji se poslije obično ispostavi da nije baš tako senzacionalan, no što sad - možda ovoga puta bude

Opet su našli planetu pogodnu za život udaljenu dva do tri ljudska života od nas?
Opet su našli planetu pogodnu za život udaljenu dva do tri ljudska života od nas? (Shutterstock)
Više o

NASA

,

egzoplaneti

NASA je sazvala izvanrednu konferenciju za tisak zbog 'velikog otkrića izvan Sunčevog sustava', vijest je koja je preplavila medije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.

Predstavnici agencije će na konferenciji otkriti informacije o velikom otkriću vezanog za egzoplanete, odnosno planete koje kruže oko zvijezda mimo našeg Sunca. Nažalost, drugi detalji otkrića nisu poznati, a sve će biti otkriveno 22. veljače u 19 sati po našem vremenu.

Znanstvenici ulažu velike nade u egzoplanete kada je u pitanju potraga za izvanzemaljskim životom, a posebno zbog niza otkrića onih koje neodoljivo podsjećaju na Zemlju, što zbog sastava, što zbog pozicije u odnosu na matičnu zvijezdu.

Press konferenciji prisustvovat će znanstvenici NASA-e, ali i astronomi i planetozoli iz cijeloga svijeta.

Pored medija, znanstvenicima će pitanja moći postavljati i gledatelji koji će konferenciju pratiti putem streama i TV stanica koje preuzmu signal, a koristeći hashtag #AskNasa.

Nekako sumnjamo da će otkriće biti senzacionalno, osim ako stvarno ne objave kontakt s izvanzemaljcima ili uočenu flotu gigantskih svemirskim brodova koji klize prema nama, a mogao bi i Planet X biti spomenut... no vjerojatno neće biti niti jedno od toga.

Živi bili pa vidjeli!

21.02.2017. 15:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh