« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
BRAVO!

Najveći Zagreb Pride do sada prošao sjajno

Homofob godine je kardinal Josip Bozanić, homofrend pjevač Hladnog piva Mile Kekin

Povorka ponosa krenula je s Trga žrtava fašizma
Povorka ponosa krenula je s Trga žrtava fašizma (Instagram (svjetlaaa))
Više o

Zrinjevac

,

Povorka ponosa

,

Zagreb Pride 2013

Zagreb Pride je ove godine veći, mirniji i ljepši nego ikad, jer se u povorci ponosa našlo preko 12 tisuća ljudi koji su napravili turu središtem grada i zaustavili se na Zrinjevcu gdje se održava službeni program. 

Okupljanje je bilo zakazano za 14 sati na Trgu žrtava fašizma, i do 15 sati kad je povorka krenula gradom Džamija je bila opkoljena ljudima s transparentima, balonima i zastavama duginih boja.

Povorci su se pridružili i brojni političari lijeve orijentacije koji je tradicionalno podržavaju, poput Mirele Holy i Vesne Pusić, a tu se našla i premijerova supruga Sanja Musić Milanović koja je ustvrdila da je došla isprovocirana netolerancijom.

Nakon kruga gradom tijekom kojega su povorku građani pozdravljali pljeskom i mahanjem, okupljeni su stigli na Zrinjevac gdje program vodi ovogodišnja šefica parade, glumica Nataša Janjić Lokas.

Nakon što je splitski Pride prošao u miru s 400-tinjak sudionika, zagrebačkih 12 tisuća u povorci ponosa, dan nakon predavanja 749 tisuća potpisa za referendum o definiciji braka kao zajednice žene i muškarca pokazalo je da drugačijih obitelji u Hrvatskoj može biti jako puno.

15.06.2013. 16:34:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    normal
    16.06.2013. 22:30
    pederska posla i pederski portal, sotonjare
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh