« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ČIŠENJE SE NASTAVLJA

Najveći dio otpada kod Pelješca uklonjen, ali strahuje se od daljnjeg zagađenja

procjene o troškovima uklanjanja smeća dosegle su brojku od 700.000 kuna, ali taj iznos mogao bi porasti

Smeće na Pelješcu
Smeće na Pelješcu (Antun Poljanić/CROPIX)
Više o

smeće

,

more

,

otpad

,

Korčula

,

Pelješac

,

Trstenik

U Trsteniku na poluotoku Pelješcu danas je održan sastanak dubrovačko-neretvanskoga Županijskog operativnog centra na kojem se raspravljalo o daljem čišćenju uvala od velikih naplavina smeća koje su ih zatrpale proteklih dana. Kako je rekao župan Nikola Dobroslavić, po posljednjim informacijama, smeća još ima na području općine Janjine na otoku Korčuli i na plaži Šunju, na otoku Lopudu, a more je otpad ponovno donijelo u Trstenik te se strahuje da će smeće i dalje dolaziti.

"Konstatirali smo da je dobar dio posla napravljen uspješno, te da je najveći dio otpada uklonjen", istaknuo je župan Dobroslavić. Dodao je kako će se načiniti cjelovito izvješće, koje će se poslati Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, kako bi se na temelju tog izvješća tražila financijska pomoć.

"Procjenjujemo da će u akciji čišćenja biti utrošeno ukupno 700.000 kuna, no budući da postoji opasnost i daljnjeg zagađenja, ta svota može biti i veća", istaknuo je Nikola Dobroslavić te zaključio kako je najveći dio otpada porijeklom iz Albanije, a ima ga i iz Grčke te iz Crne Gore. Na sastanku su sudjelovali i načelnici orebićke i stonske općine Tomislav Jurjević i Vedran Antunica. (hina/metro-portal)

29.11.2010. 19:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh