« Biznis
objavljeno prije 8 mjeseci
ZNATE LI?

Najtraženija zaposlenja u Hrvatskoj

OVI indeks za srpanj je pao za jedan posto u odnosu na isti lanjski mjesec, a pad je zabilježen i na mjesečnoj razini, i to treći mjesec zaredom

Najveći pad potražnje?
Najveći pad potražnje? (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

poslovi

,

programeri

Najtraženija zanimanja su ista kao i lanjskog srpnja - prodavač, skladištar, vozač, konobar, kuhar i knjigovođa, a zajedno su na godišnjoj razini generirala 1,7 posto rasta broja oglasa.

Najveći pad na rang ljestvici najtraženijih zanimanja imali su programeri, s 13. na 24. mjesto, a najveći rast liječnici, koji su s 25. mjesta godinu dana ranije skočili na 12. najtraženije zanimanje u srpnju 2023. godine.

Nadalje, naveli su iz EIZ-a, najveće apsolutno smanjenje broja oglasa na godišnjoj razini u srpnju je zabilježeno u zanimanjima programer, učitelj i hotelijer/ugostitelj, dok je najveće povećanje opaženo kod liječnika, knjigovođa, skladištara i vozača

Udio oglasa u kojima se tražila srednja kvalifikacija i dalje je u porastu i u srpnju je iznosio 62 posto, kao što je u porastu i broj oglasa koji su nudili zaposlenje na neodređeno vrijeme, s 44,1 na 47,4 posto.

31.08.2023. 08:00:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh