« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
MILIJUNSKA ŠTETA

Najskuplji lančani sudar - slupalo se 8 Ferrarija, 3 Mercedesa i Lamborghini

VIDEO: Osam Ferrarija, Lamborghini, tri Mercedesa i Toyota Prius sudjelovali su u lančanom sudaru na autocesti u Japanu, a šteta se procjenjuje na 2,8 milijuna eura

Lančani sudar skupocjenih jurilica
Lančani sudar skupocjenih jurilica (YouTube screenshot)
Više o

Ferrari

,

lamborghini

,

Mercedes

,

Toyota Prius

,

lančani sudar

,

sportski automobili

Prevelika brzina je, čini se, bila uzrok vjerojatno najskuplje prometne nesreće koja se u nedjelju dogodila u Japanu, kad je desetak športskih automobila, vrijednih gotovo tri milijuna eura, naletjelo jedan na drugog na dijelu autoceste koja je bila skliska nakon kiše, javlja Hina.

Osam "ferrarija", "lamborghini", tri "mercedesa" i "toyota prius" sudjelovali su u lančanom sudaru na autocesti Chugokuu, na zapadu zemlje, kad je vozač prvog vozila u koloni izgubio nadzor, po iskazu svjedoka.

Na televizijskim snimkama mogle su se vidjeti olupine "ferrarija" - uglavnom crvene boje koja je simbol te talijanske marke - i komadi karoserije rasuti u krugu od 400 metara.

Dvadesetak športskih automobila kretalo se u nedjelju ujutro tim dijelom autoceste kad je "ferrari" na čelu kolone naletio na sigurnosnu ogradu, izvijestila je policija.

Vozači u automobilima iza njega odmah su počeli kočiti, ali prekasno.

"Nikad nisam vidio išta slično", rekao je u telefonskom razgovoru prometni policajac Eiichiro Kamitani. "Rijetkost je da se na cesti nađe tolik broj 'ferrarija'", istaknuo je.

Policajac je dodao da je u sudaru lakše ozlijeđeno deset osoba, petorica muškaraca i pet žena.

"Točan uzrok nesreće još nije utvrđen", dodao je.

Televizija TBS prenijela je izjavu očevidca koji je rekao da su "automobili vozili brzinom od 140 do 160 km/h", premda je na tom dijelu autoceste brzina bila ograničena na 80 km/h.

Japanski mediji su izračunali da je u lančanom sudaru počinjena šteta od tristotinjak milijuna jena ili 2,8 milijuna eura.

05.12.2011. 15:55:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh