« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
BLJAK

Najprljavije stvari koje stalno dodirujemo

Naravno da ćete uvijek oprati ruke kad dodirnete nešto vidljivo prljavo, no što ćete napraviti kad vam kažemo koje stravično prljave stvari stalno dodirujete bez gađenja?

Prekidač za svjetlo je stravično prljav
Prekidač za svjetlo je stravično prljav (Shutterstock)
Više o

bakterije

,

prljavština

,

mobitel

,

kvaka

,

prekidač

Higijena je pola zdravlja, obično se kaže, pa ljudi često peru ruke i kad treba, i kad ne, no kad vam objasnimo koliko su prljavi predmeti koje svakodnevno dodirujemo bez razmišljanja, možda ćete i vi početi češće prati ruke.

Ključevi - jedan od najprljavijih predmeta u domu, odlažemo ih na stol, zid, automobil, klupu i uzimamo u ruke nekoliko puta dnevno, a nikada niti ne pomišljamo o njihovom pranju i dezinficiranju.

Krpa za posuđe - uvijek je tu, stalno je koristimo, no pritom ne razmišljamo o tome da se radi o jednom od najprljavijih predmeta u kućanstvu koje vrvi bakterijama zbog vlažne površine koja je idealna podloga za razmnožavanje raznih malih beštija. Mijenjajte je barem dva puta tjedno.

Kvaka na vratima - dobro, možda ne baš vaše u domu, no u javnim prostorima i uredima definitivno spada među najprljavije stvari na svijetu

Mobitel - stalno vam je u ruci i blizu usana, a jedino kada prebrišemo ekran je kada s umrlja masnoćom s ruku ili lica. Mobitel je savršeno sakupljalište bakterija i ostalih gadosti, pa može biti stvarno opasan za zdravlje. Kupite antiseptičke maramice i brišite ga jednom dnevno.

Prekidači za svjetlo - nikad ih ne peremo, a prepuni su bakterija koje prenosite dlanovima.

Zvono na vratima - dodiruju ga poznati i nepoznati i to uvijek prije pranja ruku. Kad god se sjetite prebrišite prekidač za zvono antibakterijskim sredstvom za čišćenje.

19.06.2015. 09:00:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh