« Film
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
FORBES

Najplaćenije holivudske glumice

Sandra Bullock, dobitnica Oscara za najbolju glumicu 2010, najbolje je plaćena glumica u zadnjih godinu dana u Hollywoodu

Sandri Bullock Gravitacija je donijela prvo mjesto po zaradi
Sandri Bullock Gravitacija je donijela prvo mjesto po zaradi (Arhiva)
Više o

Hollywood

,

Jennifer Aniston

,

Sandra Bullock

,

Jennifer Lawrence

,

najplaćenije glumice

Sandra Bullock najplaćenija je holivudska glumica u zadnjih godinu dana, tvrdi časopis Forbes koji njenu zaradu procjenjuje na 51 milijun dolara. Za tu rekordnu zaradu pedesetogodišnja glumica može zahvaliti uspjehu filma 'Gravitacija' Alfonsa Cuarona u kojemu glumi astronautkinju u svemirskoj ekspediciji koja se završava katastrofom, dodaje taj poslovni američki časopis.

Film je ove godine zaradio 716 milijuna dolara u kinodvoranama diljem svijeta i sedam Oscara.

Na drugom mjestu je mlada Jennifer Lawrence, sa zarađenih 34 milijuna dolara, i to u filmovima 'Američki varalice' i 'U dobru i u zlu'. Potonji joj je lani donio Oscara za najbolju žensku ulogu.

Na trećem mjestu je Jennifer Aniston, s 31 milijun dolara, zahvaljujući prihodima koje joj još donosi legendarna serija 'Prijatelji' i snimanju reklama, napose za kozmetičke proizvode Aveeno.

Gwyneth Paltrow koja je 1999. osvojila Oscara za 'Zaljubljenog Shakespearea' zaradila je lani 19 milijuna dolara. Forbes navodi da joj se najviše isplatila uloga Pepper Potts u filmu 'Iron-Man 3', a lisnicu je 'podebljala' i snimanjem reklama za kozmetičku kuću Max Factor i za Hugo Boss.

Peto mjesto dijele Angelina Jolie i Cameron Diaz koje su u zadnjih dvanaest mjeseci zaradile po 18 milijuna dolara.

Forbes predviđa da će supruga Brada Pitta iduće godine zaraditi još više, zahvaljujući uspjehu Disneyjeva filma 'Gospodarica zla' koji je izašao koncem svibnja i već zaradio 730 milijuna dolara u svijetu.

05.08.2014. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh