« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
PRIRODA

Najjači prirodni antibiotici za snažan imunitet

Priroda se pobrinula za lijekove, sve što ljudi trebaju napraviti je koristiti ih na pravi način, pa evo što će vam najviše pomoći

Ulje od origana je izuzetno zdravo
Ulje od origana je izuzetno zdravo (Shutterstock)
Više o

češnjak

,

čili papričice

,

prirodni antibiotici

,

ulje origana

Češnjak - kralj povrća bez konkurencije, svojom aromom i mirisom predstavlja savršen začin, a kako je fantastičan prirodni antibiotik koji ne uništava zdrave bakterije, treba ga koristiti što češće.

Glavni sastojak je hlapljivo ulje s alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, koji češnjaku daje antibiotičko djelovanje. Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe.

Čili papričice - poznate pod raznim imenima, ove ljute papričice sjajan su začin, no kad se u priču uključi i kapsaicin, moćan sastojak koji je sjajan analgetik i ima antibakterijske i protuupalne učinke, dobili ste lijek.

Preporučene količine: 1/2 žličice dnevno kao dodatak jelu ili ga podijelite u dvije šalice čaja ili soka.

Preporučene količine: 2 do 4 češnja češnjaka dnevno kao dodatak jelima ili u salati, a kome ne smeta miris i snažan ljuti okus može ga pojesti i sirovog.

Ulje origana - dobiva se iz lišća origana i služi prvenstveno kao lijek zbog sastojka carvacola. Dokazano je da ubija 25 raznih vrsta štetnih bakterija.

Preporučene količine: 1 do 4 kapi tri puta dnevno nakapati u šalicu čaja ili čašu soka.

 

05.09.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh