« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Najčešće pogreške u njezi kože

Putem nam se nerijetko potkradu pogreške zbog neinformiranosti ili loših savjeta

Kako se pravilno njeguje koža lica?
Kako se pravilno njeguje koža lica? (Arhiva)
Više o

njega kože

,

koža

,

pogreške

Njega kože izuzetno je važna ukoliko stvarno želite brinuti o svom izgledu, no putem nam se nerijetko potkradu pogreške zbog neinformiranosti ili loših savjeta.

Stoga, donosimo vam 5 najčešćih pogrešaka koje biste trebali ispraviti

Njega prije spavanja - većina nas ima rutinu za njegu kože prije spavanja, a svima nam godi leći s čistim i njegovanim licem. Međutim, zapravo bismo trebali njegovanje obaviti barem sat vremena prije nego što odemo spavati. Koži je otprilike toliko vremena potrebno da upije proizvode i počne ih procesuirati.  

Pogrešni proizvodi za njegu - nerijetko se dogodi da odaberemo potpuno pogrešan proizvod za naš tip kože. Osjetljiva koža imat će jaku reakciju na proizvode koji su namijenjeni masnoj koži. Ti će ju proizvodi potpuno isušiti, a masna koža neće biti dovoljno očišćena ako je tretiramoproizvodima za suhu kožu.  

Pogrešno skidanje šminke - linije od smijanja su sasvim prirodne pa i simpatične. No, slabašna i tanka koža oko očiju može biti rezultat grubog skidanja šminke poput maskare i tuša. Umjesto da trljate oči, pokušajte držati blazinicu natopljenu proizvodom za skidanje šminke na očima oko 30 sekundi.  

Pretjerano čišćenje - većina nas smatra da bismo trebali prati lice od nečistoća što više te da će tako nestati akne. No, ta su razmišljanja i više nego staromodna. Štoviše, pretjerano čišćenje lica uzrokuje skidanje zaštitnog, površinskog sloja kože, a zatim dolazi do dodatnog lučenja sebuma zbog kojeg nastaju prištići i akne. 

Previše proizvoda za njegu - jedna od najčešćih pogrešaka je korištenje previše kreme, tonika, losiona ili drugih proizvoda za lice. Istina je da je sasvim dovoljno koristiti količinu kreme veličine graška kako bi pokrili čitavo lice. 

13.03.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh