« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
VJETAR I HLADNOĆA

Najčešće pogreške njege kože lica u zimskim mjesecima

Iako su neka pravila njege kože primjenjiva u svako doba godine, vrlo oštri zimski uvjeti stavljaju našu kožu pod pravu kušnju. Slijedite ove upute i izbjegnite najčešće pogreške

Fotografija vijesti
Više o

njega lica

,

njega kože

,

ženska ljepota

,

beauty tip

Velika većina naših čitateljica zasigurno je već dobro upoznata sa svim tim silnim pravilima o pravilnoj njezi kože. Iako su neka pravila univerzalna i primjenjiva u svako doba godine, vrlo oštri zimski uvjeti stavljaju našu kožu pod pravu kušnju. U takvim situacijama proizvodi i tretmani koji odlično funkcioniraju ljeti mogu biti vrlo štetni. Srećom, postoji nekoliko načina s kojima bez problema možete uz vrlo blage promjene u svojoj rutini postići dobre rezultate i osigurati zdravlje i ljepotu vaše kože.

1. Pranje lica vrućom vodom

Znamo da je topao tuš nakon cijelog radnog dana jedna od najboljih stvari koju si možemo priuštiti zimi, ali to nažalost ne vrijedi i za našu kožu. Izbjegavajte pranje lica vrućom vodom za vrijeme tuširanja, budući da će topla voda povući svu vlagu iz kože i sasušiti ju. Budući da zimski uvjeti inače nisu blagi prema osjetljivoj koži, isušivanje je zadnja stvar koju joj želite priuštiti prije negoli izađete na hladan vjetar.

2. Pregrubi piling

Kao što smo u više navrata pisali na stranicama ovog portala, piling je odličan način da držite vašu kožu lijepom i zdravom. S druge strane, pretjerano uklanjanje mrtvih stanica kože s lica oštetit će vašu kožu, čineći je osjetljivom na hladnoću i sklonu pucanju. Jedan hidratizirajući piling tjedno sasvim je dovoljno da pripremi vašu kožu i za najteže uvjete.

3. Sredstva za čišćenje lica na bazi sapuna

Sapun je odličan način da dubinski očistite svoje lice od makeupa i drugih nečistoća, ali ovakva će sredstva zimi učiniti više štete nego koristi, budući da mogu jako isušiti kožu. Korištenje sredstava na bazi ulja ili pjene neće samo očistiti vaše pore, već će koži dati i vlažnost koja joj je u zimskim mjesecima prijeko potrebna.

4. Stavljanje podloge na suhu kožu

Bez obzira na to preferirate li tekući makeup ili onaj u puderu, ne zaboravite glavno pravilo stavljanja makeupa zimi - nikad na suhu kožu. Potpuno je svejedno šminkate li se za odlazak do trgovine ili večernji izlazak, uvijek morate paziti da vaša koža bude dovoljno hidratizirana. Odvojite dovoljno vremena da vam se sloj hidratizirajuće kreme potpuno upije, a tek onda krenite stavljati makeup. Vaša će koža izgledati puno bolje, a bit će i zaštićena od štetnih utjecaja atmosfere.

5. Kemijski piling u kućnoj radinosti

Kemijski je piling odličan način da se riješite sloja mrtvih stanica kože i značajno osvježite svoj izgled. S druge strane, takav piling može biti pravi dvosjekli mač ukoliko nakon toga ne slijedite upute za pravilnu njegu kože. Izbjegavajte bilo kakve proizvode na bazi glikolne kiseline u zimskim mjesecima, budući da takav tretman može ozbiljno isušiti kožu, a u težim slučajevima može i popucati. Ako baš morate raditi kemijski piling, prepustite stvar profesionalcima i dobro se raspitajte o pravilnoj njezi nakon pilinga.

 

14.11.2011. 18:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh