« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
THE BEST

Najbolji poslodavci u 2021. godini

Kod njih je zadovoljstvo raditi! Najbolji poslodavci u 2021. godini su Infinum, Q agency i Ars Futura

Infinum je najbolji ove godine...
Infinum je najbolji ove godine... (Arhiva)
Više o

poslodavci

,

najbolji poslodavci

,

2021.

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac', u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: „Autentična organizacija", MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima.

I dok Poslodavce prvog izbora predvode strane tvrtke, mahom njemačke, kao najbolje tvrtke za rad pokazale su se upravo domaće tvrtke, uz iznimku dm-drogerie markta, koji je već tradicionalno i najbolji, ali i najpoželjniji poslodavac.

Najbolji poslodavci su Infinum, Q agency i Ars Futura

Najbolji poslodavci u 2021. u kategoriji velikih tvrtki su:

  1. Infinum

  2. dm-drogerie markt

  3. Atlantic Grupa

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su:

  1. Q agency

  2. Axilis

  3. Degordian

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2021. godinu su:

  1. Ars Futura

  2. Porsche Digital Croatia

  3. The Productive Company

Također, od prošle godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry - najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Porsche Digital Croatia.

Posvećenost poslu i izazovnost radnih zadataka posebno su na cijeni

Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo čak 75 tvrtki (39% srednjih, 37% malih, 15% velikih i 9% mikro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 7.100 zaposlenika (od preko 12.200 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,34 (od mogućih 4).

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama: Posvećenost poslu i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije Osobni rast i razvoj i Organizacija rada.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 42% zaposlenika, dok 55% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 3% zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 81%.

Od prošle godine istraživanjem se mjeri i eNPS - Employee Net Promoter Score (eNPS), definiran kao koncept koji je izgrađen oko Net Promoter Score (NPS) radi mjerenja lojalnosti zaposlenika.

To je metoda kojom mjerimo koliko su zaposlenici voljni preporučiti svoje radno mjesto/tvrtku svojoj obitelji ili prijateljima. Moguća eNPS ocjena kreće se od - 100 do +100. Prosjek tvrtki u istraživanju iznosi + 42 boda, s tim da je prosjek eNPS bodova tvrtki dobitnica +87.

10.12.2021. 08:00:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh