« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
COOL

Najbolji način za smanjivanje rizika od depresije

Oni koji su odlučili ne piti uopće, završili su sa 70-postotnim većim rizikom od depresije od onih koji popiju čašu vina dnevno

To je preventiva :)
To je preventiva :) (Shutterstock)
Više o

depresija

,

vino

Istraživači u Švedskoj promatrali su životne navike 5000 ljudi kako bi vidjeli na koji način alkohol utječe na njihovo mentalno zdravlje.

Iako je pretjerano konzumiranje alkohola dokazano rizično, umjereno ispijanje može biti korisnije nego što mislite. Rizici bi jedino mogli biti veći za mlađe žene koje bi mogle razviti srčanu bolest zbog zlouporabe alkohola, ali druge studije ukazuju kako su rizici u nekim slučajevima precijenjeni.

Iako se smatralo da su starije žene u opasnosti zbog alkohola, utvrđeno je da alkohol u umjerenoj količini može biti koristan za one koji su prošli umirovljenu dob.

Oni koji su odlučili ne piti uopće, završili su sa 70-postotnim većim rizikom od depresije od onih koji popiju čašu vina dnevno.

- Konzumacija alkohola pomaže ljudima da se rasterete. Međutim, nepovoljno bi bilo previše piti, potrebno je znati koliko alkohola je dovoljno, odnosno previše za vaše zdravlje- kazao je psiholog Cary Cooper,

23.05.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh