« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
HAS

Najbolji hrvatski atletičari su Blanka Vlašić i Andras Haklits

Predsjednik Hrvatskoga atletskog saveza ocijenio je kako je protekla sezona bila izuzetno dobra za sve hrvatske atletičare

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Blanka Vlašić

,

Sandra Perković

,

Hrvatski atletski savez

,

Marin Premeru

,

Bojan Marinović

,

Joško Vlašić

,

Andras Haklits

,

najbolji atletičari

,

Ines Ikić

,

Ivan Horvat

Blanka Vlašić i Andras Haklits proglašeni su najboljim atletičarima Hrvatske za ovu godinu na svečanosti proglašenja Hrvatskog atletskog saveza u četvrtak u Zagrebu.

"Velika mi je čast primiti ovu nagradu. Iduće godine možete očekivati puno od mene", izjavila je Blanka Vlašić primajući nagradu. Ona je ove godine u kolovozu postala drugi put svjetska prvakinja u skoku u vis, a na Grand Prix mitingu u Zagrebu postavila je novi hrvatski rekord 208 cm, te se tako približila na samo centimetar svjetskom rekordu.

Umjesto Haklitsa, koji nije bio nazočan, nagradu je primio trener bacača Ivan Ivančić. Haklits je na SP u Berlinu osvojio sedmo mjesto.

Najboljim juniorima Hrvatske proglašeni su bacači diska Sandra Perković i Marin Premeru. Sandra Perković je na SP u Berlinu zauzela deveto mjesto i drži hrvatski rekord 62,79 m, a prije toga je postala europska juniorska prvakinja u Novom Sadu, dok je Premeru na istom natjecanju osvojio brončanu medalju u bacanju diska. Sandra Perković je primajući nagradu kazala kako je ovo njena najbolja sezona, ali da se i od nje u idućoj sezoni može očekivati puno.

Premeru je, zahvalivši se na nagradi, kazao da se nada još većem uspjehu i da bude ovako dobar i u seniorskoj konkurenciji.

Atletske su nade zadarska troskokašica Ines Ikić i skakač s motkom Ivan Horvat iz Zagreba, dok je najboljim klubom proglašen AK "Dinamo Zrinjevac".

Treneri godine su Joško Vlašić i Bojan Marinović. "Ova je nagrada sukus svih naših stremljenja uz Blanku i svi trebamo biti ponosni na nju", kazao je Joško Vlašić primajući nagradu.

Predsjednik Hrvatskoga atletskog saveza (HAS) Luciano Sušanj ocijenio je da je ovo bila izuzetno dobra sezona u kojoj je Hrvatska imala troje finalista na Svjetskom prvenstvu. On je zajedno sa direktorom Saveza Sinišom Ergotićem najavio jedan veliki događaj iduće godine, Kup kontinenata koji će se 4. i 5. rujna održati u Splitu.

"Iduće godine nema svjetskog prvenstva, nema olimpijskih igara pa je to jedino mjesto na kojem bi se mogli naći najbolji svjetski atletičari", kazao je Ergotić, dodajući kako je to novo natjecanje koje je nastalo iz Svjetskog kupa. Također je rekao da je to uvod u jedan dugoročniji cilj koji HAS ima ispred sebe, a to je organizacija Europskog prvenstva u atletici u Splitu 2016. godine. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 15:22:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh