« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
MA DA?

Najbolje je piti kavu u... pitajte vojsku, oni znaju

Vrijeme konzumiranja kave navodno utječe na to hoće li ili neće kava imati ikakav utjecaj na našu budnost i koncentraciju

Kad treba piti kavu?
Kad treba piti kavu? (Arhiva)
Više o

kava

,

koncentracija

,

doba dana

,

budnost

Kava, omiljeni crni napitak s kojim se budimo i liježemo ipak ne treba piti baš u svako doba dana, a ako želite znati kada je najbolje, pomoć dolazi s najčudnije moguće adrese - vojske.

Naime, istraživači američke vojske razvili su algoritam pomoću kojeg će se uskoro moći vidjeti kada je idealno vrijeme za piti kavu

Algoritam pomaže u očuvanju budnosti

Istraživači koji su radili na ovom problemu došli su do vrlo zanimljivog podatka. Naime, vrijeme konzumiranja kave navodno utječe na to hoće li ili neće kava imati ikakav utjecaj na našu budnost i koncentraciju.

To bi značilo da možemo popiti i do jednu litru kave, ako to radimo u pogrešno vrijeme, kava neće imati nikakvog utjecaja na našu budnost, koncentraciju i ostale stvari zbog kojih je pijemo.

Koristeći algoritam, čak 64 posto ljudi koji su sudjelovali u istraživanju poboljšana je budnost i koncentracija, za razliku od onih koji su pili kavu u mnogo većim količinama. Razlog bi moglo biti upravo vrijeme u kojem se kava konzumirala, odnosno u koje su doba dana ispitanici pili ovaj omiljeni kofeinski napitak.

Osnivači ovog revolucionarnog algoritma isti će najprije isprobavati na američkim vojnicima, a kasnije će algoritam biti dostupan i online za sve ostale koji ga žele koristiti.

Između ostaloga, najavili su da će biti usmjeren i prema studentima koji će pomoću algoritma lakše saznati koje im vrijeme za konzumiranje kave najviše odgovara kako bi učili duže, lakše i brže.

Živi bili pa vidjeli...

20.07.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh