« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
TULUM

Najavljen 18. Cest is d′ Best

Festival će se održavati na prostoru trga bana J. Jelačića, trgu Petra Preradovića, u parku Zrinjevac, na prostoru Arena centra u Tkalčićevoj, Gajevoj i Bogovićevoj ulici te u Harmici

Sjajan program ovogodišnjeg festivala
Sjajan program ovogodišnjeg festivala (Cest is d'Best)
Više o

program

,

18. Cest is d Best

Danas je u zagrebačkom hotelu Palace novinarima predstavljen program 18. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Best. Jedna od najposjećenijih zagrebačkih manifestacija održat će se u periodu od 5. - 11. lipnja, a na festivalu će nastupiti više oko 500 glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika te 30-tak uličnih performera.

Sudionici festivala dolaze iz cijele Hrvatske i desetak drugih država, a kao i svake godine održat će se nekoliko tradicionalnih i zabavnih akcija poput Utrke smetlara u trokolicama, Dukatino utrke beba, Usporka bicikala, Utrka konobara i Pastelizacija pločnika u kojima redovito sudjeluju posjetitelji svih generacija.

Cjelokupni program kao i svake godine besplatan je za sve posjetitelje i to zbog potpore Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačke pivovare kao zlatnog sponzora te vrijedne potpore Dukata i Arena centra. Potporu pruža još nekoliko tvrtki, a organizacija ove godine započinje i sa Konfucijevim institutom koji će kroz više radionica, likovnih instalacija i akcija posjetiteljima festivala približiti kinesku kulturu.

Festival će kroz vesele biciklističke patrole u periodu od 26. 5. do 10. 6. obilaziti različite kvartove diljem Zagreba i u kratkim zadržavanjima donositi dio duha Cest is d′ Besta. U patrolama će sudjelovati volonteri iz 10 država koji dolaze u sklopu suradnje sa Centrom za osobni i profesionalni razvoj Syncro. Gostovanje i volontiranje studenata održava se u sklopu programa Europske komisije ˝Mladi na Djelu˝.

Cest is d Best svoju punoljetnost obilježava i sa nekoliko velikih koncerata na Trgu bana J. Jelačića, a među izvođačima nalaze se Jura Stublić i Film, Zabranjeno pušenje, Vatra, Frajle, Picksiebneri, Mayales i drugi.

Festival će se održavati na prostoru trga bana J. Jelačića, trgu Petra Preradovića, u parku Zrinjevac, na prostoru Arena centra u Tkalčićevoj, Gajevoj i Bogovićevoj ulici te u Harmici. Zagrepčane i njihove goste očekuje više od 500 sati programa tijekom tjedan dana festivala.

Prilikom susreta s medijima direktor festivala Zlatko Petrović - Pajo objavio je da na funkciju direktora od danas stupa dugogodišnji suradnik Zlatan Jaganjac.koji je posljednjih godina bio na funkciji promociji i sponzoriranja festivala. 

30.04.2014. 19:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh