« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
vlakom na more

Nagibni vlakovi ponovno voze između Zagreba i Splita

Deset dana nakon željezničke nesreće kod Rudina od danas je ponovno uspostavljen promet nagibnim vlakovima na čitavoj relaciji između Zagreba i Splita, doznaje se u Hrvatskim željeznicama (HŽ).

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

željeznička nesreća

,

nagibni vlak za Split

,

Zoran Popovac

,

uspostvljen željeznički promet

,

vlak Zagreb Split

,

promet nagibnih vlakova

Prvi nagibni vlak, koji je iz Zagreba krenuo u 6,50 sati s 96 putnika u Split je stigao u 12,20 sati, dok je u 15,10 sati prema Zagrebu krenuo i prvi nagibni vlak iz Splita.

Time je na čitavoj relaciji između dva najveća hrvatska grada ponovno uspostavljen redoviti promet nagibnim vlakovima. Iz Splita i Zagreba dnevno kreću po tri nagibna vlaka.

Također, putnicima na relaciji između Zagreba i Splita i obrnuto noću će u dizel-motornim vlakovima biti omogućene usluge vagona za spavanje i vagona za prijevoz automobila.

Među putnicima koji su jutros nagibnim vlakom iz Zagreba otputovali put juga bili su i svi članovi Uprave HŽ-a koji su time željeli poslati poruku da je vožnja vlakom sigurna.

"Put je bio siguran i udoban pa nije bilo mjesta ni za kakav strah", rekao je novinarima po dolasku u Split predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac.

Pruga između Zagreba i Splita na čitavoj relaciji sinoć je otvorena za teretni promet, nakon što je jučer oko podne s mjesta nesreće u Rudinama odvezen i drugi dio nagibnoga vlaka te očišćen i popravljen oštećeni kolosjek.

Pruga Zagreb-Split bila je zatvorena od 24. srpnja, od tragedije u Rudinama kada je nagibni vlak iskočio iz tračnica pri čemu je poginulo šest putnika, a ranjeno 55.

03.08.2009. 17:53:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh