« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina
P.E.N.

Nadežda Čačinović na čelu Hrvatskoga P.E.N. centra

Glavni tajnik u iduće četiri godine bit će Tomica Bajsić, a Ingrid Šafranek i Seid Serdarević pomoćni tajnici

Nadežda Čačinović dobila je drugi mandat
Nadežda Čačinović dobila je drugi mandat (Wikipedia)
Više o

P.E.N. centar

,

Nadežda Čačinović

,

predsjednica

Nadežda Čačinović bit će i iduće četiri godine na čelu Hrvatskoga P.E.N. centra, odlučili su članovi te nevladine organizacije na današnjoj Izbornoj skupštini Hrvatskog P.E.N. centra, održanoj u Zagrebu.

Tako će ta ugledna profesorica sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, feministkinja, publicistkinja i prevoditeljica i u drugome četverogodišnjem mandatu voditi Hrvatski P.E.N. centar - nevladinu udrugu osnovanu još 1927. godine kao jednu od najstarijih članica udruge P.E.N. International.

Za potpredsjednike Hrvatskog P.E.N. centra izabrani su Tonko Maroević Zvonko Maković, članove Upravnog odbora Branko ČegecSibila Petlevski Mladen Machiedo, a članove Nadzornog odbora Vjera Balen-HeidlSanja Roić Miroslav Kirin.

Glavni tajnik u iduće četiri godine bit će Tomica Bajsić, a Ingrid Šafranek Seid Serdarević pomoćni tajnici.

Primljeno je i sedmero novih članica i članova Hrvatskoga P.E.N. centra - Dalibor BlažinaDunja FališevacVanda MikšićBoris PostnikovDinko TelećanTvrtko Vuković Milana Vuković Runjić, priopćeno je danas iz Hrvatskog P.E.N. centra.

Nadežda Čačinović (1947. Budimpešta) filozofiju i komparativnu književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Ljubljani, a doktorat iz filozofije obranila na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1976. zaposlena je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Hrvatski P.E.N. centar je nevladina udruga osnovana 1927. godine kao jedna od najstarijih članica udruge P.E.N. International, svjetske udruge pjesnika, romanopisaca, esejista, dramskih pisaca, scenarista, povjesničara, kritičara, prevoditelja, izdavača i žurnalista okupljenih u obranu slobode izričaja, zainteresiranih za sudbinu književnosti i opstanak jezika 'male protočnosti' u suvremenom svijetu, spremnih osobnim primjerom i već stečenim književnim ugledom, založiti se za ljudska i intelektualna prava, etičke standarde civilnog društva i mir u svijetu, navodi se na internetskim stranicama Hrvatskog P.E.N. centra.

19.05.2013. 04:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh