« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MANJE NASTUPA

Nadalu ipak prioritet zdravlje

Ponovni dolazak na vrh ATP ljestvice najboljih tenisača svijeta više nije prioriter Rafaela Nadala koji će u narednim godina igrati na manje turnira i više se brinuti o svom zdravlju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

tenis

,

zdravlje

,

Rafael Nadal

Nadal je danas tek treći tenisač svijeta iza Rogera Federera i Novaka Đokovića, a tegobe s ozljedom koljena obilježile su mu skoro cijelu prošlu sezonu. U sezonu zemljanih turnira 2011. ušao je motiviran i spreman, te je na vrlo dominantan način i šesti puta zaredom osvojio Monte Carlo, a onda je iznenađujuće odustao od turnira u Barceloni, gdje i njegov matični klub.

"Morao je odustati jer su se pojavili mali bolovi u koljenu, a ATP Tour je stvarno pretjerao s kalendarom velikih zemljanih turnira koji se samo nižu bez odmora. Tvrdim da će Rafael igrati puno manje nego dosad, te neće ništa mijenjati u svojoj igri. Ljudi pretjeruju kada govore da je njegova igra fizički zahtjevna, no nije u tome problem. On više nema 17 godina" kazao je Toni Nadal.

Nadal će se ipak pojaviti na ovotjednom ATP-u u Rimu gdje u srijedu igra s Nijemcem Philippom Kohlschreiberom. (hina/metro-portal)

27.04.2010. 19:38:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh