« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IVICA KOSTELIĆ

Na ZOI mi je cilj osvojiti medalju

Izjavio je to naš najbolji skijaš na današnjoj konferenciji za novinare u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice gdje je na rehabilitaciji i pripremama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

Zimske olimpijske igre

Kostelić je naglasio kako će sigurno nastupiti u četiri discipline - slalomu, veleslalomu, superkombinaciji i superveleslalomu, a ovisno o rezultatima na treninzima možda i u spustu.

Najbolji hrvatski skijaš je istaknuo i zasluge liječničkog tima iz Daruvarskih toplica koji mu je pomogao u oporavku kako bi nastupio u siječnju koji je za njega bio stresan jer je imao čak 16 nastupa. "Koljeno je bilo dobro sve do prije nekoliko dana kad je oteklo, ali je sada ponovno u redu," kazao je Ivica dodavši kako s leđima nema problema te stalno radi vježbe za leđa.

Kostelić se osvrnuo i na pisanje agencije Associated Press (AP) koja ga svrstava među favorite za zlatnu medalju u slalomu. "Imam dobre izglede za medalju, ali ništa veće ili manje od ostalih slalomaša iz prve skupine. No, nemojmo zaboraviti kako je Austrijanac Reinfried Herbst ove sezone četiri puta slavio u slalomu."

Na pitanje što očekuje od ostalih naših skijaša, Kostelić je rekao da postoje šanse i da ovisno o okolnostima Natko Zrnčić Dim i Ana Jelušić osvoje medalje.

Ante Kostelić pohvalio je rad Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice istaknuvši kako je već dugo surađuju s tom ustanovom koja, rekao je, ima bezgraničnu vrijednost i njen potencijal bi trebalo još više iskoristiti. Naglasio je kako je u vrhunskom natjecateljskom skijanju koje je danas sve okrutnije i sve manje zdravije nužno surađivati s medicinskim institucijama, a Daruvarske toplice i njezin tim u tomu se dokazao već u godinama zajedničke suradnje.

Liječnik Božidar Egić izrazio je nadu kako će na olimpijske igre Ivica Kostelić potpuno zdrav, pripremljen i u punoj formi. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 13:58:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh