« Znanost
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ODLIČNO

Na Znanstvenom pikniku u Zagrebu preko 50.000 posjetitelja

Uz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora - njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja

Uspjeh ovogodišnjeg Znanstvenog piknika
Uspjeh ovogodišnjeg Znanstvenog piknika (Ratko Mavar)
Više o

Znanstveni piknik

,

Zagrebački velesajam

Četvrtu godinu uzastopce zagrebački je Znanstveni piknik, najveća manifestacija popularizacije znanosti u široj regiji ostavio potpun dojam i oborio nove rekorde. Uz to što je ove godine po prvi puta trajao dva dana, okupio je i najveći broj znanstvenih edukatora - njih čak pet stotina iz pedesetak organizacija, institucija, škola i muzeja.

Na Pikniku su svoje edukacijske vještine uz domaće sudionike predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije. Posjetili su ga mali i veliki, više ili manje zainteresirani za znanost, ali svi su s njega odlazili jednako oduševljeni dojmovima.

Sljedeće godine očekujemo još veći piknik, iako nas je ovaj oborio s nogu. Edukatori su vrlo vješti u pojašnjavanju, a najvažnije je da sve zvuči jako zabavno. Drugi put smo ovdje, a od sada postajemo redovni gosti. Hvala vam za ovako iznimnu manifestaciju znanosti" - izjavio je tata Dinko u pratnji šestogodišnje Laure i trinaestogodišnjeg Filipa koji su posjetili Piknik na Zagrebačkom Velesajmu.

Organizatori su 'znanstveno procijenili' da je manifestaciju posjetilo preko 50 tisuća posjetitelja, kako vrtići i škole organizirano, tako i Zagrepčani s djecom, kao i gosti grada koji su mnogi potegnuli iz udaljenijih destinacija kako bi uživali u pokusima, predavanjima, radionicama i znanstvenim demonstracijama.

Ovogodišnji Znanstveni Piknik održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba. Partneri organizatora bili su Mreža popularizatora znanosti, Institut Ruđer Bošković, CARNet . Ljetna tvornica znanosti i radijska emisija Znanost na eteru.

Zahvaljujemo svim edukatorima, volonterima i posjetiteljima na podršci svojim sudjelovanjem i dolaskom" - javila je Martina Kefeček, predsjednica Udruge profesor Baltazar ispred organizatora Znanstvenog piknika.

14.12.2015. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh