« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
holokaust

Na YouTube-u postavljen kanal Kuće Anne Frank

POGLEDAJTE VIDEO - Posjetitelji popularne stranice od srijede mogu vidjeti jedini postojeći video na kojem je najpoznatija židovska djevojčica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

holokaust

,

nacizam

,

Dnevnik Anne Frank

,

Anne Frank

,

Kuća Anne Frank

,

Bergen-Belsen logor

Kuća Anne Frank iz Amsterdama  je u srijedu postavila na YouTube-u kanal na kojem će se moći pogledati slike i komentari o židovskoj djevojčici čija je životna priča postala simbolom strahota Holokausta.

Gledatelji sa svih krajeva svijeta će moći istražiti njen život i značenje kroz mnoštvo fotografija i videa.

Ono što je posebno naglašeno na kanalu je jedina postojeća video snimka Anne Frank napravljena 22. lipnja 1941. godine u kojoj ona sa balkona posmatra mladence iz susjedstva.

Na kanalu se može pogledati i snimka južnoafričke ikone anti-apartheida Nelsona Mandele dok priča o tome kako mu je dnevnik male Anne dao snagu da izdrži tijekom zatočeništva.

Gledatelji će također moći vidjeti etape razvoja virtualnog muzeja koji će biti objavljen 28. travnja 2010. povodom 50. obljetnice otvaranja Kuće Anne Frank.

Anne Frank je s obitelji pobjegla od nacista iz Frankfurta u Nizozemsku gdje je i napisala čuveni dnevnik koji je, valja napomenuti, objavljen još 1947. godine te preveden na više od 70 jezika.

Obitelj Frank je ipak deportirana u Njemačku 1944. godine. U dobi od 15 godina, Anne Frank je umrla od tifusa u kampu Bergen-Belsen u ožujku 1945., samo nekoliko tjedana prije nego što su britanske snage došle i oslobodile logoraše.

 

01.10.2009. 15:28:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh