« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SVETIŠTE

Na Trsatu održana proslava Velike Gospe

Središnja sveta misa održana je na otvorenom u Marijinu perivoju u sklopu svetišta, u kom se čuva čudotvorna slika Majke Božje

Trsat
Trsat (Davor Zunic / CROPIX)
Više o

Trsat

,

Ivan Devčić

,

dino de laurentis

,

Schwartzenegger rastava

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, u svetištu Majke Božje Trsatske danas poslijepodne je održana središnja sveta misa s procesijom koje je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Nadbiskup Devčić je tijekom propovijedi kazao da bi suvremeni čovjek trebao znati prepoznavati znakove dobra i zla oko sebe. Ti znakovi, naviješćeni u Bibliji, pokazuju na božje prisustvo te na dublje uzroke zla, kazao je Devčić. No, naveo je, suvremeni čovjek ne želi ili nema hrabrosti za dublje traganje za tim znakovima, a posljedica je, kako je rekao, tragično zatvaranje u granice ovog svijeta i oslanjanje na slabe ljudske sile.

Kao što je u Ivanovu otkrivenju zmaj nastojao oteti Marijino dijete, kazao je Devčić, tako se i danas nastavlja osujećivanje materinstva jer zmaj, kao neprijatelj čovječanstva, zna da samo tako može naštetititi cjelokupnom čovječanstvu. Po tome, pobačena djeca su apokaliptički pokazatelj da je zmaj na djelu, istaknuo je nadbiskup Devčić.

Središnja sveta misa održana je na otvorenom u Marijinu perivoju u sklopu svetišta, u kom se čuva čudotvorna slika Majke Božje kao sjećanje na predaju o dolasku Marijine nazaretske kućice na Trsat.

U trsatskom svetištu danas su tijekom cijelog dana boravili mnogobrojni hodočasnici iz cijele zemlje i inozemstva.(hina/metro-portal)

15.08.2010. 21:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh