« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Na Trgu tek stotinu članova Facebooka

FACEBOOK putem interneta povezuje više od 60 milijuna ljudi
FACEBOOK putem interneta povezuje više od 60 milijuna ljudi (BORIS KOVAČEV/CROPIX)

OKUPLJANJEM na Trgu bana Jelačića članovi Facebooka iz Hrvatske priključili su se u subotu tisućama svojih kolega diljem svijeta i proslavili prvi međunarodni party tog trenutačno najpopularnijeg internetskog servisa. Da virtualna druženja preko interneta lako mogu postati zabava u stvarnom prostoru i vremenu, pokazalo je u subotu oko stotinu ‘facebookovaca' koji su se nakon okupljanja na Trgu uputili na party u klub Gjuro II. Među prisutnima na Trgu, kojih inače u Hrvatskoj ima više od 50 tisuća, našao se i poznati bloger i kušač piva Domagoj Jakopović Ribafish.

- Prije tri mjeseca otvorio sam profil na Facebooku, koji doživljam kao email sa slikom, jedino mi fali interakcije, ali mi je genijalno što možeš sam uređivati stranicu. Imam plan napraviti i kviz ‘Koliko poznaješ Slovence' - rekao je Ribafish. Osim u Zagrebu, svi oni koji su ‘zaraženi' Facebookom tulumarili su i u Splitu, Puli i Zadru, a najveći svjetski partyji održani su u New Yorku, Londonu, Parizu, Pragu, Barceloni, Sydneyju, Tokiju... U svim tim gradovima tulum se trebao održavati od subote u 21 sat do nedjelje u 10 sati po lokalnom vremenu.

Iako je svoj dolazak na hrvatskom Facebooku potvrdilo nekoliko tisuća ljudi, a više od dvije tisuće bilo je zainteresirano za dolazak u Zagreb ili Split, zagrebački ‘facebookovci' ipak su malo zakazali te se okupljenih stotinu članova razišlo nakon samo sat vremena.

 


Piše: JL
14.01.2008. 11:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh