« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ŽELJKO JOVANOVIĆ:

Na putu smo Jadranke Kosor za put Hrvatske na put bez povratka

SDP-ovci Željko Jovanović i Slavko Linić kažu da će proračun za 2011. povećati nezaposlenost i nelikvidnost te ugroziti tečaj

Željko Jovanović
Željko Jovanović (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Željko Jovanović

,

državni proračun

,

Slavko Linić

,

proračun za 2011.

Željko Jovanović, saborski zastupnik SDP-a, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare kako najave proračuna za 2011. godinu pokazuju da smo "na putu Jadranke Kosor za put Hrvatske na put bez povratka".

"Hrvatska je pretvorena u društvo potpune neodgovornosti i neograničene mogućnosti pljačke za osobne i stranačke potrebe", kazao je. Nabrojio je niz HDZ-ovih dužnosnika i članova osumnjičenih ili optuženih za korupcijske afere rekavši da oni čine "politički štetnu organizaciju koja je državne tvrtke koristila kao svoj osobni i stranački bankomat" te se upitao je li legitimna vlast financirana na taj način. Još jednom je istaknuo potrebu što hitnijeg organiziranja parlamentarnih izbora i smjene vlasti.

Slavko Linić kazao je da će proračun za sljedeću godinu donijeti ugrožavanje tečaja kune, povećanje nelikvidnosti i nezaposlenosti, povećanje problema neisplate plaća i mirovina te probleme isplate vanjskog duga.

Linić je kazao da će saborska rasprava o proračunu idućeg tjedna pokazati da ne postoji parlamentarna demokracija zbog toga što će saborski zastupnici dobiti prijedlog proračuna u ponedjeljak, a već u utorak će morati raspravljati o njemu.

"To pokazuje da Sabor nema utjecaja ni kreativne moći na ono što bi morao imati te je postao samo glasačka mašinerija HDZ-a. Druga karakteristika te rasprave bit će očekivanje hoće li Ivo Sanader uspjeti preoteti dio zastupnika HDZ-u", rekao je Linić izrazivši uvjerenje da to Sanaderu neće uspjeti. "Umjesto toga saborska rasprava bi trebala donijeti poruku što proračun pruža za budućnost, kako kreirati gospodarsku politiku da se nešto promijeni i zaustavi pad.'' (hina/metro-portal)

13.11.2010. 13:27:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh