« Sport
objavljeno prije 16 godina

Na OI s više od 100 olimpijaca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/CROPIX)
Više o

Peking

,

Olimpijske igre

,

hrvatski olimpijci

Hrvatsku će u Pekingu predstavljati rekordnih 106 sportaša u 15 sportova i to je konačan broj olimpijaca nakon isteka zadnjeg roka za ispunjenje kvalifikacijskih normi 23. srpnja.

Hrvatski sport će po prvi puta na Olimpijskim igrama imati više od stotinu sportaša koji će se natjecati u atletici, biciklizmu, boksu, gimnastici, jedrenju, kajak-kanuu, košarci, plivanju, rukometu, stolnom tenisu, streljaštvu, taekwondu, tenisu, vaterpolu i veslanju.

Iako u Peking putuje 106 sportaša, nastupit će ih 103, budući da su u hrvatskoj olimpijskoj delegaciji tri akreditacije za zamjenske sportaše u stolnom tenisu i rukometu, koji je jedini ekipni sport na Igrama koji ima pravo na zamjenske igrače tijekom trajanja natjecanja.

Po prvi puta nakon ostamostaljenja Hrvatske na Olimpijske igre putuju biciklisti, gimnastičari i jedriličarka - Mateja Petronijević, jedna od ukupno 20 hrvatskih sportašica koje nastupiti na olimpijskim borilištima.

Prva skupina od 39 sportaša i članova misije putuje u Peking 28. srpnja, kada će HOO upriličiti ispraćaj u hotelu Sheraton u 10. 30 sati. (HINA)

25.07.2008. 03:01:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh