« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IZVJEŠTAJ O RUGLU

Na maksimirskom stadionu ispalo pedesetak četvornih metara pločica

Ured zagrebačkog gradonačelnika zaključio je da nema potrebe preuveličavati nezgodu u kojoj su ozlijeđena dva radnika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Maksimir

,

maksimirski stadion

,

Maksimir pločice

Na maksimirskom stadionu ispalo je pedesetak četvornih metara keramičkih pločica sa zida stepeništa sjeverne tribine, između treće i četvrte etaže, pri čemu su lakše ozlijeđena dva radnika, izvijestio je danas Ured zagrebačkog gradonačelnika.

Ured zagrebačkog gradonačelnika u priopćenju navodi da je kontaktirao s Upravom Dinama te da se, po informacijama dobivenim od direktora Stadiona Miljenka Sakomana, "može zaključiti da nema potrebe preuveličavati tu nezgodu".

Gradonačelnik Milan Bandić je u izjavi podsjetio da početak problema maksimirskog stadiona datira iz vremena prije preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ove gradske vlasti te da sada nastoje anulirati dugogodišnji nemar i umanjiti štetu.

"U zadnjih mjesec dana, moj tim i ja, održali smo dva sastanka s ljudima koji su na međunarodnom natječaju dobili posao dovršetka stadiona i za kojih mjesec dana izaći ćemo u javnost s punom informacijom", rekao je Bandić.

Podsjetio je da je on za dovršetak stadiona u Maksimiru, da je predložio referendum kojim bi građane uključili u tu za grad važnu odluku te da je tu inicijativu odbila zagrebačka Gradska skupština.

Bandić napominje da sada preostaje iznalaženje modela u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske o tome kako ići u realizaciju dovršetka maksimirskog stadiona te da će se u to ići u tri etape.

"Prvo, izgradnja stadiona na Kajzerici i u isto vrijeme konzerviranje Maksimira radi sprečavanja daljnjeg propadanja. Kad Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na stadionu na Maksimiru. I to je put i način na tragu kojega intenzivno radimo", izjavio je Bandić. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 17:37:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh