« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
IPAK

Na istarskom ipsilonu dvojezična prometna signalizacija

Talijanska manjina je nakon dugogodišnjeg inzistiranja postigla dogovor s Božidarom Kalmetom i Marinom Matulović Dropulić

ipsilon dvojezična prometna signalizacija
ipsilon dvojezična prometna signalizacija (bina-istra.com)
Više o

Marina Matulović Dropulić

,

Božidar Kalmeta

,

istarski ipsilon

,

Furio Radin

,

lažni ugovori

,

rezolucija o napretku

Na dionicama "Istarskog ipsilona" bit će ipak postavljena dvojezična prometna signalizacija kao rezultat dugogodišnjeg inzistiranja Talijanske unije i Istarske županije, potvrdio je večeras novinarima predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnika Furio Radin.

Dogovor je postignut na sastanku u Zagrebu s ministrom prometa Božidarom Kalmetom, ministricom zaštite okoliša Marinom Matulović Dropulić te predstavnicima Bina Istre.

"Iznimno sam zadovoljan današnjim sastankom i naravno postignutim dogovorom da se odmah promijene putokazi koji označavaju silazak s autoceste dok bi se do otvaranja dionice Pula-Kanfanar trebali promijeniti i znakovi na samoj autocesti", kazao je Radin.

Dodao je da će se na "ipsilonu" odmah promijeniti nazivi prometne signalizacije na pločama gdje njihova veličina to omogućava, a uskoro će se na cijeloj trasi autoceste montirati dvojezična prometna signalizacija.

Inače, Radin je prije petnaestak dana na konferenciji za novinare u Puli izjavio kako "ministar Kalmeta sustavno krši Zakon o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina te Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina jer već duže ignorira zahtjeve Talijanske unije i Istarske županije da se na svim dionicama 'Istarskog 'ipsilona' postavi dvojezična prometna signalizacija. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 00:49:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh