« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NEŠTO TU SMRDI...

Na granici uhićen Vladimir Šelebaj

Cijela je priča prilično smrdljiva - ljubavni trokut u kojem je navodno i ravnatelj policije, bivša žena koja drma HTV-om...

Fotografija vijesti
Više o

Vladimir Šelebaj-Sellier

,

Dijana Čuljak

Policija ne želi otkriti zašto je uhićen zagrebački poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier na granici pri ulasku u Hrvatsku.

"Možemo samo potvrditi uhićenje, a o kvalifikaciji kaznenog djela koje se osumnjičenom 45-godišnjaku stavlja na teret ne možemo govoriti", kazala je za Hinu glasnogovornica i zamjenica županijske državne odvjetnice Dunja Pavliček. Dodala je da nije riječ o Uskokovu predmetu te da će državno odvjetništvo više podataka moći objaviti tek nakon mogućeg pokretanja istrage.

Neki mediji objavili su nepotvrđene informacije da je Šelebaj uhićen na Bregani zbog pranja novca koje je, navodno, išlo preko produkcijske tvrtke koju je imao sa bivšom suprugom.

Šelebaj je uhićen gotovo istodobno s odlukom saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji je utvrdio da glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio Šelebajevo prisluškivanje i praćenje.

Šelebaj je, naime, početkom rujna u pismu ministru unutarnjih poslova optužio glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, koji je navodno u ljubavnoj vezi s njegovom bivšom suprugom, da sudjeluje u pokušaju da ga se ošteti za milijunsku imovinu, te da je iskoristio svoje podređene kako bi mu onemogućio da tijekom brakorazvodne parnice dođe do novca od prodanoga zajedničkog stana.

MUP-ova unutarnja kontrola je, pak, utvrdila da su Šelebajeve tvrdnje neutemeljene, da Grbić ni na koji način nije zahtijevao postupanje policije u korist Dijane Čuljak, a na štetu Šelebaja te da glavni ravnatelj policije nije ni naložio niti organizirao njegovo tajno praćenje i prisluškivanje.

Vladimir Šelebaj Sellier, osim hrvatskog, ima i francusko državljanstvo.

Kako su ranije pisali mediji, osnovnu školu je pohađao u Švicarskoj i Njemačkoj, srednju je završio u Francuskoj, gdje je i diplomirao pravo. Sredinom devedesetih vratio se u Hrvatsku. Radio je u nekim bankama, Elanu i petrokemijskoj tvrtki Dioki, gdje je bio predsjednik uprave, a potom se upustio u medijski biznis, osnovavši produkcijsku tvrtku Core Media. Mediji nagađaju da je ta tvrtka, među ostalim, neke emisije i serije prodala i HTV-u te da je stoga njegova bivša supruga Dijana Čuljak, kao novinarka i urednica na javnoj televiziji bila u sukobu interesa. Sve to navodno već neko vrijeme istražuje USKOK.

13.10.2011. 14:43:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh