« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MIRISI I DEVIZE

Na Bajakovu zaplijenjeno 45 tisuća parfema

Osim parfema vrijednih oko 4,5 milijuna kuna, vukovarski carinici su spriječili i pokušaj ilegalnog unosa više od pola milijuna eura

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Bajakovo

,

granični prijelaz

,

zaplijena parfema

,

ilegalni unos

,

carinici

,

Hrvoje Čović

Vukovarski carinici spriječili su na graničnome prijelazu Bajakovu pokušaj krijumčarenja oko 45 tisuća komada raznih vrsta skupocjenih parfema vrijednih oko 4,5 milijuna kuna, te pokušaj ilegalnog unosa 560 tisuća eura, rečeno je danas na konferenciji za novinare vukovarske carinarnice.

Prema riječima pročelnika te carinarnice Hrvoja Čovića, zaplijenjeni parfemi pronađeni su u kartonskim kutijama omotani plastičnim vrećama u tegljaču turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin. On je carini prijavio provoz pod TIR karnetom tekstilne robe za Francusku, to jest dokument kojim se pojednostavnjuju carinske formalnosti u međunarodnom prijevozu robe.

Protiv vozača kamiona provodi se hitni prekršajni postupak, rekao je Čović.

Istaknuo je da su carinici jučer spriječili i pokušaj ilegalnog unosa deviza u iznosu od 560.000 eura, koje su bez prijave cariniku u Hrvatsku pokušali unijeti strani državljani, bračni par Talijan i Srpkinja. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 13:14:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh