« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
MVPEI:

Vuk Jeremić zloupotrijebio je Josipovićevu izjavu

Jeremić je rekao da je Srbija ohrabrena što je Josipović u parlamentu BiH izrazio žaljenje zbog politike koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom

(Getty Images)
Više o

Vuk Jeremić

,

Ivo Josipović

,

BiH politika

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u svome je govoru u Anconi zloupotrijebio izjavu žaljenja koju je za posjeta Bosni i Hercegovini dao hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ocijenilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Jeremić je u srijedu na sastanku Jadransko-jonske inicijative (JJI) govorio o tome da su odnosi Srbije i Hrvatske počeli popravljati i zatim kazao da je Srbija "također ohrabrena što je u parlamentu BiH izrazio duboko žaljenje zbog toga što je politika koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom ondje izazvala ljudske patnje i podjele".

"Srbijanska politika na ovaj način zloupotrebljava izjavu žaljenja koju je predsjednik Ivo Josipović dao tijekom boravka u Bosni i Hercegovini", rekao je za Hinu glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun.

"Takva strategija nije neočekivana za MVPEI i znat ćemo na nju odgovoriti", rekao je glasnogovornik.

Dragun je rekao da su "svi govornici bili okrenuti budućnosti, zajedničkoj suradnji i integraciji u Europsku uniju osim srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića koji je uglavnom govorio o prošlosti i temama kojima na ovakvim skupovima nije bilo mjesta".

Predsjednik Josipović je u govoru zastupnicima u BiH 14. travnja rekao kako duboko žali što je i Republika Hrvatska svojom politikom u 90-im godinama prošlog stoljeća pridonijela stradanjima ljudi i podjelama. (hina/metro-portal)

05.05.2010. 21:42:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh