« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Muzej suvremene umjetnosti bit će završen do kraja godine

Gradnja traje već pet godina, a cijena i dalje raste

Dosad je za izgradnju muzeja prikupljeno 222 milijuna kuna
Dosad je za izgradnju muzeja prikupljeno 222 milijuna kuna
Više o

Muzej suvremene umjetnosti

Aktualni sat jučerašnje sjednice Gradske skupštine bio je obilježen pitanjima zastupnika gradonačelniku Bandiću u vezi s gradnjom Muzeja suvremene umjetnosti, čija je gradnja počela 2003. a trebala završiti do kraja 2006. godine.

Zastupnici su pitali koliko će građane koštati obustava radova, tko će platiti troškove i koliko će na kraju iznositi izgradnja toga muzeja.

Bandić je odgovorio da je za gradnju MSU-a bilo predviđeno 180 milijuna kuna, a da će koštati preko 300 milijuna kuna bez opreme, te da bi Muzej mogao biti dovršen do kraja godine.

'Fali lova'Bandić je rekao kako sada zajedno s Ministarstvom treba ‘smisliti lovu i osigurati od 70 do 80 milijuna kuna te onda još dodatno za opremu’. Rekao je da su podjednako odgovorni Grad i Ministarstvo kulture, čemu se usprotivila zastupnica HDZ-a Asja Bebić rekavši da Ministarstvo samo isplaćuje novac, dok je investitor Grad.

Bandić je na to odgovorio: ‘Vi ste krivi, a ne ja’, pojasnivši da radovi kasne jer se cijena projekta povisila sa 180 na 300 milijuna kuna. (DM) 

07.03.2008. 00:55:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh