« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
Faber - Getoš

MUP istražuje sastanak Faber- Getoš

Više o

Branimir Glavaš

,

Ivo Sanader

,

Vladimir Faber

,

Gordana Getoš Magdić

,

Ana Marija Getoš

,

MUP

MANDATAR Ivo Sanader dao je jučer nalog da se istraži navodni sastanak bivšeg načelnika osječke policije Vladimira Fabera i Ane Marije Getoš, kojoj je Faber navodno savjetovao da svoju sestru Gordanu Getoš Magdić, jednu od optuženih u slučaju ‘selotejp', nagovori da za zločine u Osijeku optuži Branimira Glavaša u zamjenu za manju zatvorsku kaznu. MUP će istražiti pod kojim je okolnostima došlo do njihovog susreta.

‘ŠUPLJI NAPADI'
Vladimir Faber jučer je bio nedostupan novinarima. Ranije je izjavio da se radi o nizu ‘šupljih medijskih napada u posljednje dvije godine'.

Tjednik Nacional objavio je snimke njihovog razgovora od prije desetak dana, na kojem je Faber zaprijetio Ani da će, ne potvrdi li njezina sestra optužbe protiv Glavaša, ‘na sudu iznijeti da su Gordana i Glavaš bili ljubavnici i da ju je Glavaš seksualno zlostavljao'. Glavašev branitelj Ante Madunić od predsjednika države Stjepana Mesića zatražio je da Fabera razriješi dužnosti u Komisiji za pomilovanje. Podsjetio je da obrana već dulje vrijeme upozorava da su mnogi dokazi i iskazi svjedoka protiv Glavaša prikupljeni nezakonito i da je policija svjedoke nagovarala na lažne iskaze.

Piše: MEX
09.01.2008. 13:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh