« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
EGIPAT

Mubarak NIJE dao ostavku na mjesto čelnika stranke

Prvi korak prema uklanjanju egipatskog šefa čijih trideset godina na vlasti sada pokazuje pravu sliku ipak se nije dogodio

Fotografija vijesti
Više o

Hosni Mubarak

,

Hossam Badrawi

,

Gamal Mubarak

,

Egipat revolucija

Hosni Mubarak napravio je prvi korak u micanju s vlasti. Nakon desetak dana neprekidnih prosvjeda i zahtjeva za odlazak s čela države, Mubarak je odstupio s mjesta čelnika vladajuće stranke - Demokratske nacionalne stranke. Barem su tako javili svi svjetski mediji, prenoseći vijest egipatske nacionalne televizije.

No, uskoro je Al Arabija povukla vijest, a ispalo je tek da je uže vodstvo stranke dalo ostavku, uključujući i Mubarakovog sina Gamala, koji je ionako nestao iz Egipta već prvi dan nemira. Reformski Hossam Badrawi dobio je neke funkcije koje zvuče sjajno, ali Hosni je još uvijek šef države i partije.

Za to vrijeme prosvjednici na glavnom kairskog trgu ne odustaju, iako je najavljeno da će se vojska povući s ulica a na njeno mjesto doći policija koju u potpunosti kontrolira Mubarak. Sve ih je više i dalje zahtijevaju trenutnu ostavku Mubaraka na sve funkcije.


05.02.2011. 17:35:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh