« Televizija
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
AKCIJA

MTV će zacrniti ekrane

Televizijski kanal za mlade MTV i drugi srodni kanali širom svijeta objavili su u ponedjeljak da će zamračiti ekran obilježavajući tako nasilnu smrt Afroamerikanca Georgea Floyda

MTV se javio...
MTV se javio... (Arhiva)
Više o

MTV

,

crmo ekran

MTV-u su se priključili drugi ViacomCBS zabavni i glazbeni kanali, uključujući Comedy Central, CMT, VH1.

Najavili su da će u ponedjeljak u 17 sati po lokalnom vremenu (21 po GMT-u) na 8 minuta i 46 sekundi zamračiti ekran, upravo onoliko vremena koliko je prošli tjedan bjelački policajac Afroamerikancu Floydu koljenom pritiskao vrat.

Floydova smrt izazvala je masovne prosvjede u gradovima širom SAD-a te osudu tretmana prema američkim crncima zbog čega je zemlja rasno i politički polarizirana.

"Vidimo kako tragični utjecaj diskriminacije pogađa našu zajednicu na bezbroj načina - uključujući disproporcionalan broj nebjelaca koje je pogodio koronavirus - još jedna borba na život i smrt za naš dah", napisao je Chris McCarthy, jedan od vodećih ljudi u mreži ViacomsCBS-u, u internoj bilješci osoblju koju je vidio Reuters.

Televizijske mreže također su javnost pozvale da se poveže s organizacijom za rasnu pravdu Boja promjene.

Potez MTV-a uslijedio je nakon poziva vodećih diskografskih kuća da obustave posao, odgode izdanja nove glazbe i obećaju podršku organizacijama za rasnu pravdu zbog Floydove smrti.

Warner Music Group, Universal Music, Sony Music i druge diskografske kuće podržale su inicijativu 'Black Out Tuesday'.

Mnogi glazbenici, među njima Beyonce, Taylor Swift, Billie Eilish, Rihanna, Ariana Grande and Jay-Z oglasili su se u povodu Floydove smrti i prosvjeda.

"Slomljeni smo i zgroženi... Ako ste bijeli, crni, smeđi ili bilo što između, sigurna sam da se osjećate beznadno zbog rasizma koje se upravo sada događa u Americi", poručila je Beyonce u videosnimci na Instagramu.

07.06.2020. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh