« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PRAVI SPOJ

MSU: Predstavljen projekt Virtualnog muzeja avangarde

Muzej ove godine planira početi s programom predstavljanja virtualnih zbirki koji uključuje desetak izložbi

Više o

Muzej suvremene umjetnosti

,

MSU

,

Ivan Čehok

,

virtualni muzej

,

Marinko Sudac

,

KB Merkur

U Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) danas je predstavljen projekt Virtualnog muzeja avangardne umjetnosti koji je osnovan prošle godine s namjerom da stručnoj i široj javnosti omogući neprekidan izvor informacija o avangardnoj umjetničkoj praksi s okosnicom u fundusu i djelatnosti kolekcije Marinka Sudca.

Projekt su predstavili direktor Virtualnog muzeja Branko Franceschi i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je najavio da se u Varaždinu treba otvoriti muzej avangardne umjetnosti.

Po njegovim riječima, izgradnja spomenutog muzeja planira se već nekoliko godina, a za hrvatsku avangardnu umjetnost taj bi projekt bio iznimno važan jer bi "spoj realnog i virtualnog muzeja pomogao boljem statusu naše avangardne umjetnosti i njezinoj promidžbi u zemlji i svijetu".

Objašnjavajući koncept Virtualnog muzeja, Franceschi je napomenuo da kolekcija Marinka Sudca ima deset tisuća kataloških jedinica te se smatra najvećom u regiji i najvećom kolekcijom avangardne umjetnosti uopće.

Muzej ove godine planira početi s programom predstavljanja virtualnih zbirki koji uključuje desetak izložbi, najavio je njegov direktor Branko Franceschi.

Izvijestio je da su u upravnom odboru tog muzeja ugledni povjesničari umjetnosti i kulturni djelatnici Lutz Becker, Jerko Denegri, Živko Grozdanić, Matko Meštrović, Želimir Koščević, Irina Subotić i Feđa Vukić. (hina/metro-portal)

28.04.2010. 15:45:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh