« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PLJUVANJA

Mourinho se uvredama obrušio na Barcelonu i suca Starka

"Nisam ništa rekao sucu nakon isključenja, samo sam se nasmijao i zapljeskao. Da sam mu rekao ono što mislim moja bi karijera bila završena", pojasnio je Mourinho

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)
Više o

Real Madrid

,

Barcelona

,

Jose Mourinho

,

Pep Guardiola

Nakon poraza 0-2 od Barcelone u prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka trener Real Madrida Jose Mourinho okomio se na suca utakmice Nijemca Wolfganga Starka, koji je u 61. minuti kod rezultata 0-0 zbog brutalnog prekršaja na Daniju Alvesu isključio veznjaka Reala Pepea, a potom zbog prigovora i samog Mourinha, piše Hina.

"Nisam ništa rekao sucu nakon isključenja, samo sam se nasmijao i zapljeskao. Da sam mu rekao ono što mislim moja bi karijera bila završena. Da nije bilo toga isključenja u igru bi umjesto Lassa Diarre ušao Kaka. Iako nas čeka uzvrat može se reći da smo već ispali. Ponekad mi se zgadi što živim u ovom svijetu, ali to je naš svijet", kazao je Mourinho nakon utakmice.

"Guardiola je fantastičan trener, ali on je 2009. osvojio Ligu prvaka zahvaljujući sudačkom skandalu u polufinalu protiv Chelseaja. Mene bi bilo sram da sam tako pobijedio. Ako ove godine ponovno osvoji Ligu prvaka, to će biti zahvaljujući skandalu na stadionu Bernabeu. Barcelona je odlična momčad, pa se pitam što im je trebao slučaj Ovrebo (sudac uzvratne polufinalne utakmice Chelsea - Barcelona 2009.), zašto sada Stark? Zašto Chelsea nije uspio ući u finale, zašto je meni i Interu prošle godine trebalo čudo da izbacimo Barcu. Nije mi jasno da li je to zbog predsjedsnika Španjolskog saveza Angela Villara, koji ima veliki utjecaj u Uefi, ili zbog Unicefa, doista ne shvaćam o čemu se radi", izjavio je Mourinho.

Guardiola bez komentara

Trener Barcelone Pep Guardiola odbio je komentirati uvredljive izjave trenera Reala Josea Mourinha nakon prve utakmice polufinala nogometne Lige prvaka u kojoj je Barca u Madridu slavila sa 2-0.

Mourinho se okomio na suca utakmice Nijemca Wolfganga Starka, koji je u 61. minuti kod rezultata 0-0 zbog brutalnog prekršaja na Daniju Alvesu isključio veznjaka Reala Pepea, a potom zbog prigovora i samog Mourinha. Trener Reala izjavio je da Barcelona stalno ima pomoć sudaca, te da je Guardiola sa Barcom osvojio Ligu prvaka 2009. zahvaljujući sudačkom skandalu u polufinalu protiv Chelseaja.

Kad su ga novinari upitali što misli o Mourinhovim izjavama, Guardiola je kratko odgovorio: "Ništa. Nemam što reći o Mourinhu".

Nakon toga Guardiola se osvrnuo na ono što je bitno, a to je bila odlična igra Barce, protiv koje je Real ponovno čitavu utakmicu igrao "bunker". Zlobnici bi rekli da je Real sinoć prezentirao savršeni način kako se igra bez lopte, no razlog tome je što se nisu uspjeli sastati sa loptom.

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, kontrolirali smo ritam, bili smo agresivni i uspjeli smo ispraviti pogreške iz prošlotjednog finala Kupa kralja (u kojem je Real u produžetku pobijedio sa 1-0). Također, večeras je u našoj momčadi bilo 12 igrača iz Barcine omladinske škole, i zbog toga smo vrlo ponosni. Na korak smo do finala Lige prvaka, ali još nismo stigli do Wembleyja. Nećemo podcijeniti Real, je to je jaka momčad koja je sposobna za velike stvari", zajključio je trener Barcelone Pep Guardiola.

 

28.04.2011. 13:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh