« Film
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BOGAT PROGRAM

Motovun Film Festival 2010. - 5 dana 75 projekcija

U četiri motovunska kina će se od 26. do 30. srpnja održati jedan od najpopularnijih hrvatskih festivala

Motovun
Više o

Motovun film festival

,

Igor Mirković

,

motovunski filmski festival

,

Motovun

"Crvena nit" ovogodišnjeg Motovun Film Festivala bit će korupcija, a program će naglašavati zabrinutost i bezbrižnost u isti čas, rekao je direktor festivala Igor Mirković na današnjoj novinarskoj konferenciji u Kući hrvatskog filma. Mirković je naglasio, da će zemlja partner 12. motovunskog festivala biti Slovenija.

U četiri motovunska kina će u pet festivalskih dana, od 26. do 30. srpnja, biti 75 projekcija. Mirković je dodao, da će unatoč kriznim vremenima, u glavnom programu biti 27 filmova ili tek jedan manje od rekordnih 28. Program je kombinacija velikih filmskih hitova i nerazvikanih kvalitetnih ostvarenja manje poznatih kinematografija, rekao je direktor Motovun Film Festivala.

Najavljujući Sloveniju, kao zemlju partnericu, Mirković je rekao, kako očekuje, da će gosti iz Slovenije u velikom broju doći u Motovun, od kojeg je moguće bez problema pješice doći do susjedne države.

U glavnom programu bit će dva slovenska filma, a u programu Novi slovenski film, po izboru Jurice Pavičića, još pet ponajboljih naslova iz posljednjih 20 godina slovenske filmske produkcije. Predstavit će i pregled filmova redatelja i snimatelja Karpe Aćimovića-Godine, koji će biti i predsjednik festivalskog žirija.

Mirković je najavio, da će nagradu za 50. godina djelovanja na filmu dobiti poznati hrvatskli kaskader Ivo Krištof, koji je nastupao u cijelom nizu ostvarenja od Winnetoua do Gladijatora. 

Osim glavne nagrade Propeler Motovuna, istaknuo je i nagradu Nepotkupljivi film, za najbolji film koji se bavi korupcijom, te nagradu Bauer za najbolji film iz sedam država na prostoru bivše Jugoslavije.

Tiskovna predstavnica festivala Ivana Sansević je najavila, da će među brojnim gostima biti "montipajtonovac" Terry Jones, britanskih rock dokumentarist Julian Temple i "vođa" novog rumunjskog filmskog vala Razvan Radulescu.

02.07.2010. 13:35:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh