« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
DISCOVERY

Morsko zlato ima visoku cijenu - ne propustite Podvodne ratove

U dijelu Južnog oceana koji oplakuje vrh južne Australije, na površini jednog čet­vornog kilometra živi više morskih pasa nego bilo gdje drugdje na svijetu

Podvodni ratovi na Discovery Channelu
Podvodni ratovi na Discovery Channelu (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Podvodni ratovi

Discovery Channel od 14. srpnja predstavlja uzbudljivi serijal "Podvodni ra­tovi" (Abalone Wars), o lovcima na morske puževe (puzlatke) u južnoj Australi­ji. Poznati kao morsko zlato, u ovom se dijelu svijeta razvijaju najveći primjerci. Otkupne cijene ove delicije obećavaju odličnu zaradu, ali za izlov je potrebno platiti i osigurati posebne dozvole.

Vode koje odgovaraju morskim puževima, idealna su staništa morskih pasa. U dijelu Južnog oceana koji oplakuje vrh južne Australije, na površini jednog čet­vornog kilometra živi više morskih pasa nego bilo gdje drugdje na svijetu. Rizik od smrti uzrokovane napadom morskog psa ondje je vrlo stvaran i mnogi ronio­ci osobno su iskusili bol zbog gubitka voljenih osoba.

Lovci na puzlatke suočavaju se sa smrću svaki put kad zarone, no to ovu skupi­nu neustrašivih muškaraca i žena ne sprječava da svake sezone, usprkos borbi s vlastitim živcima, zarone u dubine i plivaju po morskom dnu u potrazi za vri­jednom poslasticom. Godišnje izrone tone puzlatka.

Za rekreativne ronioce dnevna kvota iznosi 5 morskih puževa dnevno.

Ne propustite "Podvodne ratove" od 14. srpnja u 20 sati.

09.07.2014. 10:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh