« Film
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POČASNI GOST

Morgan Freeman stigao u Sarajevo

Američki glumac Morgan Freeman doputovao je u Sarajevo kao počasni gost međunarodnog filmskog festivala koji se održava u tome gradu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Morgan Freeman

,

Sarajevo Film Festival

Freeman će u glavnom gradu Bosne i Hercegovini boraviti do subote, a zatim će s još nekoliko sudionika 16. Sarajevo Film Festivala (SFF) otputovati u Dubrovnik gdje će biti poseban gost manifestacije "Dubrovnik Film Meetings" koja se održava u suradnji s SFF-om.

Dobitnik Oscara za ulogu u filmu Clinta Eastwooda "Djevojka od milijun dolara" iz 2004., Freeman je u Sarajevo doputovao i kako bi se sastao s mladim filmskim profesionalcima iz regije koji sudjeluju u radionici "Sarajevo Talent Campus".

Freemanov najnoviji film "Invictus", u kojemu glumi južnoafričkog predsjednika Nelsona Mandelu, a kojega režiju također potpisuje Eastwood, zatvorit će 16. SFF.

Ovogodišnji SFF sarajevskoj publici predstavlja više od dvije stotine filmskih naslova te bilježi iznimno dobru posjećenost. U utrci za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji igranog filma je devet ostvarenja iz šire regije. (hina/metro-portal)

28.07.2010. 15:33:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh