« Spektakli
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
ČESTITAMO

Morgan Freeman dobio nagradu SAG-a za životno djelo

Nagrade za životno djelo glumac je već dobio od Američkog filmskog instituta (AFI) i Hollywoodske udruge stranih novinara (HFPA)

Morgan Freeman dobio još jedno priznanje
Morgan Freeman dobio još jedno priznanje (Arhiva)
Više o

Morgan Freeman

,

Screen Actor's Guild

,

SAG

Morgan Freeman dobitnik je ovogodišnje nagrade udruge filmskih glumaca SAG (Screen Actors Guild) za životno djelo, a primit će je na svečanosti koja će se održati 21. siječnja 2018. 

Freeman čija plodna filmska karijera s više od stotinu snimljenih filmova traje već 50 godina pridružuje se ranijim dobitnicima nagrade, poput Lily Tomlin, Debbie Reynolds, Dicka van Dykea, Carol Burnett, Sidneya Poitiera, Betty White, Jamesa Earla Jonesa i mnogih drugih.

Nagrade za životno djelo glumac je već dobio od Američkog filmskog instituta (AFI) i Hollywoodske udruge stranih novinara (HFPA). Za Oscara je nominiran pet puta, a osvojio je jednoga, za ulogu bivšeg boksača u filmu 'Djevojka od milijun dolara' redatelja Clinta Eeastwooda iz 2004. u kojemu mu je partnerica bila Hilary Swank. 

'Neki glumci provedu čitavu karijeru čekajući savršenu ulogu. Morgan nam je pokazao da je istinska perfekcija ono što glumac donosi sa sobom u zajednicu', stoji u priopćenju predsjednice SAG-a Gabrielle Carteris. 'Morgan je neustrašiv i u svakoj ulozi inovativan i drukčiji. U potpunosti je neopterećen bilo čijim očekivanjima.', dodala je. 

24.08.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh