« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Mokri kolnici usporavaju promet

Vozače se poziva i na oprez zbog mogućih odrona na Jadranskoj i Ličkoj magistrali

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

HAK

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i Lici, a uglavnom samo vlažni u Gorskom kotaru, Dalmaciji i Slavoniji. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog mogućih odrona na cestama u gorju te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale savjetujemo dodatni oprez.

Na dionici autoceste A 1, Bosiljevo-tunel Sveti Rok, promet teče jednim trakom:
- u smjeru Splita: od 80. do 87. km, od 119. do 127. km i od 205. do 210. km, a
- u smjeru Zagreba: od 119. do 130. km. Brzina vožnje ograničena je na 60 km/h.

Županijska cesta (ŽC) kod Vrgorca, zbog radova na izgradnji dionice autoceste A 1, Ravča-Ploče, zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnim cestama: Vrgorac-Mali Prolog-Ploče.

Od 8 do 18 sati, zbog razminiranja uz D 517 povremeno će se prekidati promet na dionici od mosta na rijeci Dravi u Belišću do Baranjskog Petrovog Sela. Vozila će se propuštati svaki puni sat po 15 minuta (do 14. svibnja).

Državna cesta D 22 od raskrižja u Možđencu preko Kipišća i Pake do raskrižja sa županijskom cestom u naselju Sudovec zatvorena je za sav promet. Obilazak: iz Novog Marofa u smjeru Križevaca: D3-ŽC 2175 (Breznica-Visoko-Sudovec) - D22 i obrnuto.

Do 15. svibnja, zbog radova na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona (autocesta B8/B9) zatvoreni su prometni čvorovi Medaki i Višnjan (obilazak: D 302 Poreč-Baderna).

Zbog sanacije tunela Krapina do 24. lipnja cesta D 1, Podgora Krapinska-Krapina zatvorena je za sav promet.

Iz Slovenije teretna vozila čija širina prelazi 3,40 m i visina 4,40 m preusmjeravaju se s GP Macelj na druge prijelaze ili idu alternativnim pravcem D 508 od GP Macelj-Lepoglava-D 35- A 2 čvor Sveti Križ Začretje, a iz Hrvatske se upućuju na GP Bregana.

Za teretna vozila zatvorena je državna cesta D 6 Dvor-Glina u mjestu Rujevac.Teretni je promet preusmjeren preko Hrvatske Kostajnice.

Do 7. lipnja, zbog radova na državnoj cesti 515 (Našice-Markovac-Podgorač-Đakovo) na dionici Markovac Našički-Bračevac zabranjen je promet teretnim vozilima. Obilazak: od raskrižja državne ceste D515 i D 2 u Markovcu Našičkom državnom cestom 2 do Osijeka, te zatim na D 7 do Đakova i obrnuto.

Svakodnevno od 6 do 19 sati, zabranjeno je pretjecanje teretnim vozilima na Zagrebačkoj obilaznici, između čvorova: Jankomir i Ivanja Reka (A 3) te Popovec i Ivanja Reka (A 4), u cilju povećanja protočnosti i sigurnosti prometa.

Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence. Otežano se (do 11.svibnja) vozi u Zagrebu na D 30, od Savezne Republike Njemačke prema Buzinu (ŽC 1038, ŽC 1040-D 30).

12.05.2010. 07:50:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh