« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
8 BRZOPOTEZNIH - Miroslav Škoro

‘Moj mandat pripada HDZ-u’

Osječki pjevač želi pomoći odjelu pedijatrije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivo Ravlić/CROPIX)
Više o

Miroslav Škoro

,

HDZ

1. Zašto ste se povukli iz politike?

Ne zbog publiciteta. U politici što god da napraviš ne valja. Htio sam i na ovaj način još jednom pokazati da mi nije stalo do saborske plaće, mirovine i dva mjeseca godišnjeg odmora.

2. Jeste li zadovoljni načinom kako funkcionira Hrvatski sabor? Jeste li drukčije zamišljali zastupnički posao?

Uvijek se može i bolje. Naš sustav je takav kakav je. Da bismo ga promijenili potrebno je jače zadiranje u ustavne i zakonske kategorije, što ne ide preko noći.

3. Jeste li iznevjerili svoje birače?

Nisam. Izbore nisam dobio ja imenom i prezimenom nego lista HDZ-a. Kod nas ne postoji preferencijalni sustav na izborima. To vam je demokracija! Svatko tko uđe u Sabor na izbornoj listi neke stranke, po meni, taj bi mandat trebao stranci i vratiti.

4. Zašto ste odlučili plaću dati u humanitarne svrhe?

Kao pravi Osječanin želim pomoći svome gradu. Ne znam jeste li vidjeli, ali situacija na tamošnjoj pedijatriji izrazito je loša. Stoga sam osnovao fundaciju ‘Milo moje’ i pokušat ćemo pomoći koliko god ćemo moći. Prije nekoliko dana smo ishodili i zadnji dokument i do kraja rujna ćemo sazvati prvu sjednicu Upravnog vijeća i početi s radom.

5. Izmakla vam je fotelja gradonačelnika Osijeka. Kako ocjenjujete tamošnju političku situaciju? Što bi trebalo mijenjati?

Prije svega trebalo bi promijeniti tamošnju nekompetentnu vlast. Sada je valjda svima jasno da njima uopće nije stalo do dobrobiti grada, nego da su njihovi prioriteti sasvim osobni i kratkoročni. Manipuliraju gradskim zemljištima, a uređuju samo najuže središte grada.

6. Jeste li zadovoljni stanjem u Hrvatskoj demokratskoj zajednici? Što mislite o premijeru Sanaderu?

Ivo Sanader je doista uspješan političar. Vjerojatno jedini državnik europskog formata kojeg imamo, a siguran sam da ni on sam nije sto posto zadovoljan stanjem u zemlji, što je rezultat našeg nasljeđa i trenutnog lošeg gospodarskog stanja u cijelom svijetu. 

7. Biste li podržali kandidaturu Miroslava Tuđmana za predsjednika Republike?

Njega cijenim kao čovjeka i stručnjaka. Predavao mi je na Diplomatskoj akademiji i pamtim ga kao smirenu i stručnu osobu. Ipak, on nije dio političke opcije koju bih ja osobno podržao, ali ako želi, neka se kandidira. Demokracija je.

8.Ostajete li u glazbi? Spremate li nove projekte?

Trenutno radim na novom CD-u, ali - o tom potom.

Piše: Piše: Dorino Manzin
04.09.2008. 19:37:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh